Főoldal / Házi Praktikák ! / 5 dolog, amit soha ne rakj a mosógépbe!

5 dolog, amit soha ne rakj a mosógépbe!

Gyakran észrevétlenül kerülnek be olyan dolgok a mosógépbe, amit nem szerettünk volna kimosni, mégis végigment a mosáson és ezzel lehet, hogy nem kicsi kért okozott. Esetleg olyasmit is tehetünk a gépbe, amiről eddig nem is gondoltuk, hogy nem szabad kimosni. Ne siesd el a bepakolást a mosógépbe, inkább nézz át minden zsebet és ha figyelj a következőkre:

Pénzérmék

Az érmék – vagy bármilyen más fémdarabok – két okból komolyan veszélyeztethetik a mosás folyamatát: 1) a centrifugálás ereje összetörheti a fémeket  és egy elöltöltős gépben akár az üveg is megrepedhet. 2) ha tényleg balszerencsés vagy, a fémek megtalálhatják az utat a leeresztő csőbe, és folyamatosan blokkolják a gondmentes működést.

Győződj meg róla, hogy a nadrágzsebeket belülről-kívülről átnézted, és kerüld el, hogy a fenti helyzetek megtörténjenek veled!

Szőrök

A kisállatról származó szőrök illetve a sok-sok haj is képes gondot okozni, de ha valami extra szőrös darabot akarunk a gépbe dobni, akkor is érdemes egy takarító kesztyűvel átmenni rajta, hogy kevesebb szőr jusson a dobba. Hiszen a túlságosan sok haj eltömítheti a mosógépből kivezetett lefolyószivattyúkat. És ez sajnos nem hangzik túl jól, mert az eltömődött vízelvezető szivattyúk végül gondot okozhatnak az otthoni vízvezetékrendszerben.

Fehérnemű

A szép, csipkés fehérneműk gyorsan csúnya állapotba kerülhetnek, ha csak úgy bedobod a mosógépbe őket. Előbb tedd mosózsákba, aztán dobd a gépbe, így hosszú ideig megőrizheted az újszerű állapotukat, ráadásul azt is elkerülheted, hogy a eltorzuljon a formájuk.

Cipő

Amikor olyan piszkos a cipőd, hogy azt gondolod, hogy egy teljes mosás ráférne, jusson eszedbe, hogy hiába lesz tiszta a cipő, a méretet megváltozhat. Megeshet, hogy kisebb lesz a méret, és már nem fogod tudni hordani a kedvenc cipődet.

Baba zokni

A baba zoknik mosásának annyi veszélye van, hogy könnyen elakadhat a gépben, így jobban járunk, ha ezeket is egy mosózsákban mossuk ki, így biztosan nem érhet minket meglepetés.

A fenti tanácsainkat fogadd meg és ha jót akarsz a mosógépednek, akkor időközönként General Fresh vízkőoldó  porral indíts el egy mosást, így elkerülheted a vízkő lerakódásokat a gép belsejében, ami szintén nagy károkat okozhat a mosógép számára.

Nézd meg ezt is!

5 praktikus tipp a hófehér függönyökért

Praktikus tippek, praktikus háziasszonyoktól Rend a lelke mindennek. A lakás szép tisztaságához nélkülözhetetlenek a vakítóan …