Igaz, szeretjük a fagyasztókat, mert sok esetben praktikusan tárolhatjuk benne az ételt, de van, amit jobb, ha nem teszünk bele, mert a fagyasztóban uralkodó fagyos hideg a megőrzés szempontjából sokkal több kárt okozhat, mint hasznot.
Ismerjük meg azokat az ételeket, amiket a fagyasztó nem megment, hanem inkább tönkretesz.
Kávé
Mi is hallottuk, hogy a kávé fagyasztóban történő tárolása hosszabb ideig, frissebbé teszi a babot, ám sajnos a hideg, túl sok nedvességet hoz létre, ami az íz és értékes aromák elvesztéséhez vezethet.
Friss fűszernövény
A friss fűszernövényeknek a fagyasztóba dobása csak egy dolgot jelent – ázott, használhatatlan növény lesz, ha felolvad! Ehelyett inkább daraboljuk össze, tegyük egy jégkocka tartóba, öntsünk rá olívaolajat és úgy fagyasszuk le. Ezeket a „jégkockákat” főzéskor remekül tudjuk majd hasznosítani.
Lefőtt tészta
Csábító lehet a főtt tésztát fagyasztóban tárolni, de a súlyos igazság az, hogy felolvasztáskor csalódás fog érni minket. A legjobb, ha mindig új adagot főzünk le.
Bor
A fagyasztóban tárolt bor elveszíti egyedi ízprofilját, ezért ha szeretjük az igazán különleges borokat és élvezettel szeretnénk fogyasztani azokat, akkor ne rontsuk el a fagyasztóval.
Lisztes szószok
Azok szószok, amelyeket liszt segítségével sűrűsítünk be, a mélyhűtőben kárba mennek. Többnyire egy trutyi lesz belőle, amikor újramelegítjük. Nem lesz finom mártás, ami után mindenki nyúlna az asztalnál.
Ezek után gondoljuk meg kétszer, hogy megéri-e betenni a fagyasztóba a fenti ételeket. Mert mindenáron nem érdemes megőrizni az ételeket és csak a helyet foglalja a hűtőben, ha minden a fagyasztóba hajítunk. Legyen inkább rendezett és hasznos ételekkel teli minden polc a hűtőben is.