Főoldal / Házi Praktikák ! / 5 láthatatlan hely, ahol vízkőtelenítened kell!

5 láthatatlan hely, ahol vízkőtelenítened kell!

A vízkő rengeteg helyen meg tud telepedni, és amellett, hogy nem szép látvány, tönkre tudja tenni a különféle háztartási eszközeinket. Most azokra a masinákra szeretnénk felhívni a figyelmed, amiket minden nap használsz, de mégsem látod, ha vízköves lesz. A következő eszközökön ugyanis “láthatatlan” módon rakódik le a vízkő. Vagy inkább mondjuk úgy, hogy olyan helyen, ami nem szembetűnő, így könnyen megfeledkezhetünk arról, hogy csupa vízkő belülről.

Kávégép

Amikor félkómásan minden reggel lefőzöd a kávédat, akkor biztos nem gondolkozol el rajta, hogy vajon lehet-e vízkő a tartályban. Amennyiben nem lágy vizet használsz, akkor szükség van a rendszeres vízkőtelenítésre. A vízkő ugyanis lerakódik és dugulást okozhat. Tönkre teheti a gépet, ami nagy költségekkel járhat. Szerelő, de akár egy új kávégép vásárlása is felmerülhet.

Mosógép

Napjában többször is megdolgozik nekünk a tiszta ruhákért, amihez több liter vizet használ fel. Így nem kérdés, hogy a vízkő folyamatos problémaforrás ennél az eszköznél is. Éppen ezért kell rendszeresen vízkőtelenítened, ha nem akarod, hogy tönkre menjen a mosógéped! Ráadásul nemcsak a gép, de a ruháid is veszélybe kerülhetnek, ha elhanyagolod a mosógéped!

Vízforraló

Remek találmány, ami megkönnyíti az életünket, de kemény víz használatával  gyorsan vízköves lehet. Sokszor azonban ezt észre sem vesszük, hiszen nem nézegetjük belülről a szerkezetet. Havonta egyszer azért kukkants bele és ha úgy látod, hogy kezd lerakódni a vízkő, gyorsan előzd be és tüntesd el!

Bojler

A fűtőbetét felületén már a minimálisan lerakódott vízkő is plusz energia felhasználást és fogyasztást eredményez. Ha semmi gyanúsat nem észlelünk, elég 2-3 évente ellenőrizni a szerkezetet, de ne várjuk 5-10 évig vele. Spóroljunk energiát és pénzt a vízkőtelenítéssel! Egy bojler azonban nem egyszerű szerkezet, így jobb a békesség, inkább kérd szakember segítségét.

Vasaló

Láttál már vízkőfoltot a ruhádon? Ha nem, akkor addig örülj, hiszen hatalmas bosszúság, amikor a frissen mosott ruha vasalása közben veszed észre, hogy vízköves a vasalód. Előzd meg és figyelmesen nézd meg minden vasalás előtt a vasaló állapotát! A gőznyílások környékén illetve a víztartályba kukkantva láthatod, ha eljött az ideje a vasalótakarításnak.

vízkő 3

Nézd meg ezt is!

Nagytakarítás

Nyári nagytakarítás – Több idő magadra, kevesebb házimunkára!

A nyári hónapokban mindenki szeretné kiélvezni a napfényt és a szabadtéri tevékenységeket. Azonban ott a …