Főoldal / Házi Praktikák ! / 5 olcsó, mégis felejthetetlen város, ahova nyáron el kell látogatnod
város

5 olcsó, mégis felejthetetlen város, ahova nyáron el kell látogatnod

Cikkünkben olyan könnyen elérhető, mégis csodálatos helyre kalauzolunk el téged, ahova a nyár folyamán mindenképpen el kell látogatnod!

Használd ki a nyarat, pihend ki végre az év fáradalmait egy tökéletes helyszínen! Nézzük, hova lehetne kiruccanni…

1. Tihany

A térség száz csodával hívogat… Elég egy túracipővel és némi elemózsiával megpakolt hátizsák, majd irány a felfedező körút, melynek során érdemes nekivágni a Lóczy Lajos-emlékútnak, mely a térség legszebb látnivalóit öleli körbe. Megcsodálhatod a méltóságteljes Apáti-templomot, lépdelhetsz a Nyereg-hegyen, a Csúcs-hegyen vagy a Szarkádi-erdő lankáin. Ha a túrázás és a természet feltöltő ereje mellett egyéb látnivalókra is kíváncsi vagy, kihagyhatatlan a bencés apátság barokk temploma, a Magyar Királyok Történelmi Panoptikuma és a Kalózmúzeum.

2. Szófia

Bulgáriában nemcsak a tengerpart számít vonzó úti célnak, hanem a gazdag kultúrájú, sokszínű főváros, Szófia is. A város szimbóluma az Alekszander Nevszki-székesegyház, de a török hódoltság idejéről maradt Banja Basi-mecset is figyelemreméltó. A Szófia fölé magasodó Vitosa-hegység a túrázás szerelmeseinek kínál számos kihagyhatatlan kiránduló útvonalat.

3. Isztambul

Törökország legnépesebb városa, a mindig nyüzsgő Isztambul különös fekvése és gazdag történelmi, kulturális emlékei miatt izgalmas célpontnak számít. A város több napra elegendő felfedezni valót kínál, a kötelező attrakciókon, például a Hagia Sophián és a Nagy Bazáron túl, a kötetlen séta is csodás élmény lehet. 

4. Bukarest

Bukarest nem Románia legelbűvölőbb városa, de nagyon kedvező árfekvésű. Az egyik legnépszerűbb turista attrakció a Ceaușescu idején épült Parlament, valamint a párizsi diadalív mintájára épült Arcul de Triumf.

5. Pozsony

Pozsony Európa egyik legkisebb fővárosa. A kötelező látnivalók közé tartozik a vár és a gótikus koronázótemplom, a Szent Márton-dóm. De a Lechner Ödön tervei szerint épült, leginkább kék templomként ismert Szent Erzsébet-templom is számot tarthat az érdeklődésre.

város

Nézd meg ezt is!

Málnás jégkrém

Frissítő nyári élvezet: Kókuszos málnás jégkrém

Azok számára, akik imádják a könnyű, frissítő desszerteket a forró nyári napokon, a kókuszos málnás …