Főoldal / Ápoltság / A napozás aranyszabályai!

A napozás aranyszabályai!

 

Most, hogy megérkezett ez a csodás nyári idő, mindannyian a strandra vágyunk. Sokan azért is örülnek, mert végre természetesen barnulhatnak, hiszen a napbarnitott bőr fantasztíkus színét egy szolárium se adja vissza. De VIGYÁZZ! Nem elhanyagolható bőrünk védelme, mert ha nem vigyázunk, nagyon nagy károkat okozhatnak a nap káros sugarai.

napozós ajakápoló

 

Most adunk néhány tippet, hogy a megfelelő módon érd el a ragyogó bronzos barnaságot.

  1. Kend be magad már fél órával a napozás előtt! Az UV-filternek legalább 20 percre van szüksége, hogy hatását megfelelő módon kifejtse. Így nem érhet meglepetés, ha a nap sugarai erősebbek lennének, mint amire számítottál indulás előtt.
  2. 12-15 között csak akkor menj napra, ha nagyon muszáj! Egy fa lombjai alatt megbújva is barnulhatunk, hiszen a szűrt fény amúgy is tartósabbnak bizonyul és így elkerülhetjük a nap legkárosabban ható, legerősebb sugarait.
  3. Ne csak a bőrödre figyelj! A szem, a haj és az ajkak védelméről se feledkezz meg, szerezd be a számukra megfelelő védelmet nyújtó termékeket.
  4. Ne vidd túlzásba! Akármennyire is bírja a bőröd a napozást, jó, ha egy kalappal mégis elkerülöd a napszúrás lehetőségét, mert nagy kellemetlenséget tud okozni és akár keresztbe húzhatja a strandolás utáni programot.
  5. Sok-sok folyadék! Ha kívülről már gondoskodtál a védelemről, akkor ne feledkezz meg a belső hidratálásról, ugyanis a nagy hőségben hamar kiszárad a szervezet, amit megelőzhetsz, ha megduplázod a napi folyadék beviteled.

Tartsd be a fentieket és máris indulhat a bronzosítás. NAPOZÁSRA FEL!

Nézd meg ezt is!

Narancsbőr csökkentése

Hogyan tüntesd el végleg a narancsbőrt?

A cellulit egy gyakori jelenség, amely a bőrnek azon területein alakul ki, ahol zsírlerakódások vannak …