Főoldal / Házi Praktikák ! / A rohanás nélkül elkészíthető karácsonyi lakoma titka

A rohanás nélkül elkészíthető karácsonyi lakoma titka

Ne stresszelj a tűzhely felett szenteste! A rohanás nélkül elkészíthető karácsonyi lakoma titka a megfelelő előkészületekben rejlik. Kezdd el már most, és több idő marad az ajándék nyitogatásra! Olvasd el tippjeinket, amelyekből megtudhatod hogyan csináld!

Miért ne készíthetnél el néhány dolgot már most, hogy megkönnyítsd magadnak a karácsonyi sütés-főzést? Hiszen neked is élvezned kell az ünnepeket valamikor!

A zöldségek előkészítését, a hozzávalók felaprítását, és a szószok elkészítését nem kell karácsony reggelén elkezdened. Sőt, minden egyes süteményt sem kell aznap megcsinálnod. Ezt a reggelt töltsd te is a családoddal, pihenéssel. Ha felkészülsz a főzésre, akkor bőven ráérsz majd aznap délután nekiállni. A hozzávalók, és a vacsora néhány eleme pedig tökéletesen eláll a mélyhűtőben.

Előre elkészíthető sütemények

A mézeskalács száraz, sötét helyen nagyon sokáig eláll. Egy jól zárható dobozban pedig a puhaságát is tökéletesen megtartja, így ezt megsütheted akár hetekkel karácsony előtt, de a zserbó, és a hókifli is ugyanúgy megőrzi frissességét pár hétig a hűtőben.

Könnyedén a zöldségekkel

Készítsd elő a zöldségeket, hogy aznap már csak be kelljen fejezned a folyamatot, feleannyi idő alatt! Főzd elő a tetszés szerint aprított burgonyát 5 percig, szűrd le, és hagyd hűlni. Amikor már kihűlt, lefagyaszthatod. Ugyanezt megteheted a zöldségekkel is, azokat elég 3 percig előfőzni.

Kiegészítők

A töltelékeket, mártásokat és szószokat is nyugodtan összerakhatod. Arra érdemes figyelni, hogy ezeket olyan tárolóban tedd be a mélyhűtőbe, ami hőálló, hogy könnyebben kezelhető legyen. Így vacsora előtt csak bedobod a mikrohullámú sütőbe, vagy felteszed a tűzhelyre, és ha kellőképpen átmelegedett, akkor már mehet is az asztalra.

Ne felejtsd el karácsony előestéjén áttenni a ételeket és hozzávalókat a fagyasztóból a hűtőbe, hogy az éjszaka alatt kiolvadjanak. Ugye mennyivel könnyebb így?

Nézd meg ezt is!

Smink és gyereknevelés

Ma már akár tinédzsernek sem kell lennie egy lánynak, és megjelenik rajta a smink. Nem …