Főoldal / Házi Praktikák ! / 4 konyhai trükk papírtörlővel, amikkel megkönnyítheted az életed

4 konyhai trükk papírtörlővel, amikkel megkönnyítheted az életed

A papírtörlő, a konyha elengedhetetlen kelléke. Napi szinten használjuk takarításra, hiszen ez a legpraktikusabb, és leggyorsabb módja pl. a kiömlött folyadékok feltörlésének. De használtad valaha bármi másra, a takarításon kívül? Legújabb cikkünkben azt mutatjuk meg, hogy mire jó még a konyha egyik leggyakrabban használt eszköze.

1.Cseppmentesen

Az olajos, a szörpös és szószos üvegek sohasem tiszták.  Ismerős? Már az első használat pillanatában végigcsorog rajta legalább egy csepp felesleg, aminek hatására onnantól nemcsak folyton ragacsos lesz, de még a por is beletapad. Ezt mind megakadályozhatod egy egyszerű trükkel! Csak tekerj az üveg köré egy papírtörlőt és rögzítsd pár befőttesgumival. Így amikor legközelebb elkezd lefolyni a felesleg, a törlő felfogja, és minden tiszta marad.

2.Csúszásmentesen

Biztosan Te is tapasztaltad már, hogy amikor a vágódeszka elkezd csúszkálni a konyhapulton, akkor szinte lehetetlen gyorsan és hatékonyan felszeletelni bármit. Erre is egy szuper megoldást nyújt a papírtörlő. Egyszerűen nedvesíts be 1-2 kockányit és tedd a vágódeszka alá. Ez megakadályozza, hogy a deszka csúszkáljon, és máris gond nélkül szeletelheted az alapanyagokat a főzéshez.

3.Könnyedén

Te is jártál már úgy, hogy beszáradt a cukor a cukortartóba, és sehogysem tudtad kiszedni? Íme egy trükk, amivel a cukor visszanyeri eredeti állagát. Tegyél a cukortartóba egy benedvesített papírtörlőt, zárd vissza, és rakd be fél percre a mikrohullámú sütőbe (természetesen csak akkor, ha a cukortartód olyan anyagból van, amit be lehet tenni). Ahogy kiveszed, már látni is fogod, hogy a cukor újra könnyedén adagolható.

4.Ropogósan

Sütöttél valaha mikrohullámú sütőben bacont? Mi tudunk egy tuti receptet! Tedd a bacont két konyhai papírtörlő közé, és tedd be a mikrohullámú sütőbe 4-6 percre. Furcsán hangozhat, de hidd el, szuper ropogós lesz ezzel a módszerrel, és sokkal kevésbé zsíros, mintha serpenyőben készítenéd el.

Nézd meg ezt is!

5 dolog, ami téged is idegesít a gyerekedben, csak nem vallod be

A folyamatos hiszti, az állandó ellenkezés, a századik feltett kérdés minden édesanyából váltotta már ki …