Főoldal / Házi Praktikák ! / A sátorozás életmentő kellékei!

A sátorozás életmentő kellékei!

 

Az egyik legizgalmasabb programok egyike, ha sátorozni indulunk az erdőbe. Mehetünk akár családdal, barátokkal vagy a párunkkal, hiszen ez mindenkinek nagy kaland.

Ha azon töröd a fejed, hogy mi legyen a hétvégi terv, akkor ne gondolkozz tovább, szervezz egy sátorozást az erdőbe! Gondold végig, kivel mennél szívesen és kezd el összeírni, hogy mire lesz szükségetek.

Segítünk összegyűjteni a legfontosabb kellékeket, amik a természetben “életmentőek” lehetnek:

Vizeskanna

Hiszen a víz nélkülözhetetlen az életben maradáshoz és az erdő mélyén tiszta vizet szerezni nem könnyű feladat. Legyél előrelátó és vigyél magaddal minél több vizet a túrára.

Szúnyogriasztó

Az erdőben nemcsak este, de napközben is támadhatnak a csípős szúnyogok, így ha nem akarsz tele lenni csípésekkel, mindenképp dobj be a táskádba egy Unitox szúnyogriasztót. 

Meleg ruha, takaró

Akár napközben is előfordulhat, hogy lehűl a levegő, de az esték főleg hűvösek szoktak lenni sátorozás közben. HA nem akarsz arra ébredni az éjszaka közepén, hogy halálra fagysz, akkor ne maradjon otthon a takaró és a meleg ruha.

Gyufa, öngyújtó

A tábortűz meggyújtásánál hiányozna, ha nem lenne nálad tűzgyújtó eszköz. Persze ha ügyes vagy, tüzet tudsz csiholni akár két faág segítségével is, de ha nem kísérleteznél ezzel az ősember módszerrel, akkor dobj a táskádba egy doboz gyufát, hogy nyugodtabban induljon a kirándulás.

Bicska

Több esetben is jól jöhet, ha van nálad egy olyan eszköz, amivel vágni lehet. Akár a konzerv kibontásában, vagy egy nyárs megfaragásában is sokat segíthet.

Hordozható töltő

Manapság telefon nélkül nem élet az élet, így készülj fel arra a lehetőségre, hogy mi lesz, ha az erdő közepén merülsz le. Szerencsére ez már nem akadály, mert egy hordozható töltővel kiküszöbölheted ezt a problémát. A telefonod pedig rengeteg dologban segíthet: térkép, zseblámpa és még rengeteg más, hasznos dolog helyettesíthető vele.

Fertőtlenítő törlőkendő

A higiénia sajnos kevésbé adott a természetben. Neked kell felkészültnek lenned, így legyen nálad Bradolife kendő, amivel higiénikusabbá teheted a környezetet. A kezeden kívül, akár különféle tárgyakat is megtörölhetsz vele, hogy megvédd magad a baktériumok és kórokozók ellen.

Zseblámpa

A sötétben motoszkálni egy erdő mélyén elég ijesztő gondolat, ezért a legjobb, ha ezt kivédjük és bedobjuk a zseblámpát a táskába. Így biztosan nem fog meglepetés érni a sötétben.

unitox 3

Nézd meg ezt is!

Meggyleves

Frissítő nyári finomság: Az isteni meggyleves

A meggyleves egy klasszikus nyári fogás, melynek kellemesen savanykás íze és frissítő jellege igazán jól …