Főoldal / Házi Praktikák ! / Ablaktisztítás mesterfokon

Ablaktisztítás mesterfokon

Az ablaktisztítás számos különböző fortélyairól hallhattál már, tapasztalt háziasszonyként. Az a rengeteg tipp és trükk bizony néha már inkább összezavarja az embert, mintsem hasznos tanácsokkal látná el, ezért cikkünkben összefoglaljuk a legalapvetőbb tudnivalókat, és azokat a módszereket, amik nekünk beváltak.

A kulcsszó az egyszerűség! Ne hagyd, hogy megzavarjon a sok praktika, válaszd az egyszerű, hagyományos módszert, és kitisztul a kép.

Keretek tisztítása

Mindig ezzel kezdd az ablaktisztítást, mivel eközben összemaszatolhatod az üveget. A keretek tisztítása során egy dologra kell csak odafigyelni, hogy ne sértsd meg a felületet. Ezért ehhez használj valamilyen puha rongyot, és olyan tisztítószert, ami nem tartalmaz maró anyagokat, vagy súroló szemcséket.

A tisztítószer

A tisztítószer tekintetében is számos házi praktikáról olvashatunk, nekünk azonban a legegyszerűbb, klasszikus módszerek váltak be a legjobban. Csupán arra kell figyelned, hogy alkoholos, vagy ecetes tisztítószert válassz. A lényeg úgyis a tisztítás megfelelő folyamatán múlik!

A tisztítás folyamata

Sokan ezen a ponton rontják el. Ha néhány lépést kihagysz, azzal lerövidítheted a folyamatot, de így sokkal kevésbé lesz a munkád hatékony.

Első lépésként érdemes az ablakokat jó alaposan átmosni, körkörös mozdulatokkal, mosogatószeres vízzel, egy rongy vagy szivacs segítségével. Egy gumis ablaklehúzóval pedig eltávolíthatod a maradék vizet. Így sokkal könnyebben megszabadulhatsz a szennyeződésektől, zsíros foltoktól. Ha azonban azonnal a fényesítéssel eszközeivel kezdesz, nehezebb dolgod lesz a kosz eltávolításával.

A következő lépés a fényesítés, amikor az alkoholos vagy ecetes tisztítószer és papírtörlő segítségével szárazra és csíkmentesre törlöd az üveget. Egy mikroszálas törlőkendővel áttörölve eltüntetheted a fennmaradó foltokat is, és még fényesebbé varázsolhatod az üveget.

Időzítés

Figyeld az időjárás előrejelzést, hogy elkerüld az esőket, de erős napsütésben sem érdemes dolgoznod, mert ha túl hamar felszárítja a nap a tisztítószert, akkor foltos marad az üveg.

Erősítsd fel a hatást

Mit sem ér a ragyogó üveg, ha a sárga, szürke függönyök elrontják az összképet! Ha igazi lenyűgöző hatást szeretnél elérni az ablakaiddal, akkor erősítsd fel a hatást a függönyökkel is. Használj speciális függöny fehérítőt, az elképesztően tiszta látványért!

Nézd meg ezt is!

7 tojásdekorációs ötlet húsvétra

Nincs húsvét tojásdekoráció nélkül! Ez a kreatív tradíció szórakozást és kikapcsolódást nyújt, bármilyen korosztály számára, …