Főoldal / Házi Praktikák ! / Apró, praktikus ötletek, hogy télen is illatozzon a lakás

Apró, praktikus ötletek, hogy télen is illatozzon a lakás


A nyári balzsamos levegő illatát nem egyszerű télen felidézni. Hiába szellőztetünk, a hideg friss levegő nem hozza magával a csodás illatokat – ha a téli hónapokban is meghitt, varázslatos illatú otthonra vágysz, próbáld ki tippjeinket!

  • A hagyományos megoldások híveinek ott vannak például a levendula párnák: ezek a bájos vászonzsákok nemcsak illatosak, de lakásdekorációnak sem utolsók, jó rájuk nézni is. A potpourrik között is találsz szép darabokat, válassz kedvenc illatodból a lakásod színeihez illően!
  • A párologtatók segítenek abban, hogy ne legyen száraz a lakás levegője, ha pedig egy kis illóolajat (legfeljebb 10-20 cseppet) is csepegtetsz a vízbe, akkor rögtön illatosítóként is funkcionálnak. Egyes illóolajak különösen jó szolgálatot tehetnek: a megfázós-náthás időszakban érdemes fahéj vagy eukaliptusz olajat párologtatni.
  • Itthon talán kevésbé elterjedt, de Amerikában nagyon népszerű a tűzhelyen, hatalmas lábasban forralt fűszeres-illatos víz. Ennek semmi más funkciója nincs, mint hogy hosszú órákon keresztül meghitt illatfelhőbe burkolja a lakást. Tehetsz bele narancsot, vagy akár csak a héját, szegfűszeget, fahéjat, de akár gyógynövényeket is, majd a legalacsonyabb lángon hagyd a tűzhelyen. Soha ne felejtsd ott, és nézz rá időnként, öntsd fel újra vízzel, ha elfőtte magát.
  • És a porszívó illatosítóról hallottatok már? A General Fresh illatosítóval állott porszag helyett kellemes, friss illatot varázsolhatsz a lakásba, ráadásul porszívózás közben! Kellemest a hasznossal!
  •  
  • Az egyik legegyszerűbb természetes szagelszívó a szódabikarbóna, aminek a hatását fokozhatjuk citrusfélék reszelt héjával vagy akár szárított rózsaszirmokkal is. Ha ennyire azért nem vagy ősasszony, akkor próbáld ki valamelyik General Fresh hűtőillatosítót, de a lakás gyakran legbűzösebb tárgyára, a szemetes részére is kifejlesztett egy szuper illatosítót a General Fresh!
  • A frissen mosott ruhák illata elillan, ha sokáig nem vesszük fel őket: ha szeretnél mindig friss illatú ruhadarabokban pompázni, akkor akassz szekrényeidbe General Fresh szekrényillatosítót! Az ágyneműidet is ellenállhatatlanná varázsolja, nem is akarsz majd kibújni az ágyadból.
  • Nemcsak a szobáid díszei lehetnek a különböző méretű és formájú illatgyertyák, hanem bátran tegyél belőlük a wc-be is egy színben passzoló üveg- vagy kerámiatálkára. Jó illatot kölcsönöznek és feldobják a gyakran elhanyagolt legapróbb helyiséget. Ha pedig nem elég a gyertya finom illata, és durvább szagokat kell semlegesíteni, akkor pedig vesd be az erre a célra tervezett General Fresh wc-illatosítók valamelyikét!

Illatokra fel! Melyiket próbáljátok ki először?

General Fresh termékek megtalálhatóak: One-Euro, Goods Market, Euro Family és Telepolc bolthálózatokban.

Nézd meg ezt is!

pluszkilók

Hogyan úszd meg a karácsonyt pluszkilók nélkül?

Lassan elkezdődik a karácsonyi időszak, ahol finomságok tömkelege kerül terítékre. Persze ezek az isteni ételek …