Ha te is szereted az egyszerű, ugyanakkor mennyeien finom sütemény recepteket, akkor ez tetszeni fog neked. A friss epret könnyen beszerezheted a piacon, aztán már csak néhány hozzávaló kell és indulhat a sütemény gyártás.
Hozzávalók a piskótához:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- ½ cs sütőpor
- 2 ek olaj
Hozzávalók a krémhez:
- 1 l tej
- 3 cs vanília, vagy tejszín ízű puding
- 15 ek porcukor
- 15 dkg margarin
- 50 dkg friss eper
Tetejére:
- 1 cs szögletes háztartási keksz
- eper a díszítéshez
A süteményünk alapját egy hagyományos piskóta fogja adni. Készítsd el a számodra leginkább bevált recept szerint, 6 tojásból.
A krémhez keverjük el a pudingport a cukorral és a tejjel, majd főzzük csomómentesre, húzzuk félre és ha kicsit kihűlt, akkor keverjük el benne a margarint.
A krém felét a piskótára kenjük, majd megszórjuk a felszeletelt eperrel, amire mehet a krém másik fele, majd a tetejére mehetnek a kekszkockák, szorosan egymás mellett sorakozva.
Egy nap pihenő után a hűtőben összeáll a sütink és szeletelhetjük a kekszek mentén.
Tipp: esetleg a piskótát is lecserélheted kekszkockákra, így még gyorsabban és egyszerűbben kész lesz a sütid!