Főoldal / Házi Praktikák ! / Bomba tippek vízkő ellen

Bomba tippek vízkő ellen

Hiába, de még a hetente rendszeresen áttakarított és kisúrolt lakásokban is megjelenhet a csúfos látványt nyújtó vízkő. Lehetetlen minden zuhanyzás, kézmosás vagy mosogatás után letörölni a kicsapódó vízcseppeket. A vízkő eltűntetése komoly feladat még a gyakorlott háziasszonyok számára is. Mindenkinek vannak praktikái, amikkel, ha nem is teljesen, de legalább részben el lehet tűntetni a vízkövet.

A következő néhány ötletet mindképp érdemes kipróbálni:

Ecet

Vegyél egy szórófejes üveget és töltsd meg hígitatlanul 20%-os ecettel. Szórd a vízköves felületre, hagyd állni minimum 25 percig, majd töröld le forró vizes szivaccsal. A kellemetlen szagról rögtön megfeledkezel, ahogy meglátod a csodás hatást.

Ha még hatásosabb szeretnél lenni, szórd be a kezelendő felületet szódabikarbónával és úgy fújd rá az ecetet. Biztos hatást érsz el vele.

A minden problémára jó citrom!

Nincs is olyan háztartási tipp, amibe a citrom ne kerülne elő, így érdemes mindig tartanod otthonodban. Vágj félbe egy citromot és dörzsöld át vele a makacsabb felületeket. Hagyd állni egy kicsit, majd öblítsd le.

Nem csak inni lehet a kólát!

Szinte hihetetlen, de a kóla csodásan eltűnteti a vízkövet a benne található foszfor- és citromsavnak köszönhetően. Öntsd a wc-be vagy szórd rá a vízköves felületre, hagyd állni 30 percig utána pedig a szivacs dörzsis részével súrold át. Ez nem csak az interneten terjedő újabb őrület, ugyanis tényleg hat.

Foszforsav

Nemcsak a citromsav, de a foszforsav is tökéletes a vízkő ellen. Ezzel azonban óvatosan kell bánni, hiszen fokozottan veszélyes anyag, így tiszta állapotban használva nagyobb kárt okozhatunk, mint hasznot. Szerezzünk be foszforsav tartalmú tisztítószert, amivel felvehetjük a harcot a vízfoltok ellen.

Hatékony vízkőoldó

A sok-sok házi praktika is hatásos lehet, de ha mindenképp biztosra akarsz menni, akkor válassz speciálisan erre a problémára kifejlesztett terméket. A BradoClub vízkőoldó nekünk nagyon bevált! Ha makacs vízkővel van dolgunk, akkor ő a tuti fegyverünk!

Próbálj ki minden megoldást a vízkő ellen, és válassz saját tapasztalatod szerint! Esetleg már végig tesztelted a fenti tippeket? Neked melyik vált be leginkább?

vk

Nézd meg ezt is!

Makulátlan fürdőszoba.

Lépj fel hatékonyan a vízkő ellen!

A mindennapi házimunka során számos kihívással szembesülünk, de az egyik legbosszantóbb közöttük a vízkő. Ez …