Főoldal / Házi Praktikák ! / Ezeket ne hagyd otthon, az önfeledt kirándulásokért!

Ezeket ne hagyd otthon, az önfeledt kirándulásokért!

Nincs is jobb családi program a kellemes nyári napokon, mint a kirándulás. A természetben töltött idő a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt remek kikapcsolódást nyújt. Neked van jól bevált pakolós listád a kirándulásokhoz? Mi készültünk néhány praktikus tippel, amiknek mindenképpen szerepelniük kell ezen a listán.

Mini elsősegély csomag

Ne úgy képzeld el az elsősegély csomagot, hogy egy kisebb “műtétre” kell felkészültnek lenned, de azért apróbb sérülések előfordulhatnak egy kirándulás során, és ha el akarod kerülni az elfertőződést, akkor nem árt, ha van nálad néhány ragtapasz és egy kis sebfertőtlenítő.

Váltás ruha

A gyerekek egy pillanat alatt össze tudják koszolni a ruhájukat. Ha szeretnél tényleg elővigyázatos lenni, és megelőzni, hogy a kirándulást elrontsa egy beázott cipő, vagy valamilyen hasonló félresikerült vállalkozás, akkor érdemes bepakolnod egy váltás zoknit és pólót. Figyeld az időjáráselőrejelzést is, és ha egy kis esély is van a csapadékra, dobd be a táskába az esőkabátokat is! Egy pokróc is jó szolgálatot tehet!

Étel, ital

Ha nem tervezed a szabadban tölteni az ebédidőt, akkor is érdemes csomagolni valamennyi élelmet, hiszen a séta közben könnyen megéhezhettek vagy leeshet a vércukorszintetek. Egy-két szendvics, néhány palack víz és egy zacskó szőlőcukor mindig jól jöhet, és még sok helyet sem foglal.

Higiéniai és védőfelszerelés

Egy szúnyogirtó spray az egyik leghasznosabb felszerelés lehet egy ilyen kiránduláson. Ne feledkezz meg a fényvédelemről sem! Nagyon könnyen le lehet égni, főképp a gyerekek esetén ajánlott magas faktorú fényvédő krémet használni. Mindig legyen nálad kézfertőtlenítő gél vagy fertőtlenítős törlőkendő, hogy a kirándulás közben is biztosíthasd a higiéniát! Kiváltképp praktikus lehet ez a kisebb gyerekek mellett, akik folyton összemaszatolják magukat valamivel.

Nézd meg ezt is!

5 praktikus tipp a hófehér függönyökért

Praktikus tippek, praktikus háziasszonyoktól Rend a lelke mindennek. A lakás szép tisztaságához nélkülözhetetlenek a vakítóan …