Főoldal / Házi Praktikák ! / Nyári könnyű saláták – villámrecept

Nyári könnyű saláták – villámrecept

Nemcsak a strandszezonra való felkészülésben segítenek a saláták nyáron, de a nagy melegben még jobban is esnek a könnyebb ételek. Íme néhány saláta recept, amik akár önmagukban is megállják a helyüket egy étkezésnek.

Waldorf saláta

A Waldorf saláta egy igazi ínyenc fogás. Különleges hozzávalóival harmonikus ízélményt nyújt, tökéletes könnyű nyári vacsorának.

Hozzávalók:

  • 4 db zellerszár
  • 1 fej saláta
  • 2 db alma
  • fél citrom leve
  • 10 dkg dióbél

A mártáshoz:

  • 1 dl habtejszín vagy kefír
  • 4 evőkanál majonéz
  • bors

Elkészítés:

A zellert és az almát vágd csíkokra és locsold meg citromlével. A diót törd durva darabokra.

A kefirből vagy tejszínből sóval, őrölt borssal és majonézzel készíts tartármártás szerű öntetet. Az alma és a zeller csíkokat keverd össze a dióval, majd az öntettel. A keveréket halmozd a salátalevelekre.

Cézár saláta

A klasszikus ízek kedvelőinek örök befutója a jól ismert Cézár saláta. Tartalmas, mégis könnyű, és még a különböző diétákba is jól beilleszthető.

Hozzávalók:

A pirított kenyérkockákhoz:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 bögre kenyérkocka

A salátához:

  • 1 db tojás
  • 3 tk citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk frissen őrölt bors
  • 1/2 tk szardellapaszta vagy 4 db kis szardella
  • 1 tk kapribogyó
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1/3 bögre olívaolaj
  • 1/3 bögre reszelt parmezán sajt
  • 2 fej római saláta

Elkészítés:

Pirított kenyérkockák

Vágd fel a kenyeret kockákra. Egy tálban keverd össze az összepréselt fokhagymát, az olívaolajat és a kenyérkockákat. Pirítsd aranybarnára a kenyérkockákat a sütőben, 350 fokon.

Salátaöntet

Főzd meg a tojást, majd hagyd kihűlni. Tedd egy keverőtálba az összepréselt fokhagymát, összetört szardellákat vagy a szardellapasztát, a reszelt parmezán felét, a citromlét, a kapribogyót, a mustárt és a tojást. Sózd, borsozd ízlés szerint. Fokozatosan add hozzá az olívaolajat, és keverd simára az összetevőket.

Saláta

A kockákra tépkedett salátát keverd össze az öntettel, a maradék parmezán sajttal és a kenyérkockákkal.

Caprese saláta

A Caprese saláta egy igazi olasz étel. Ezzel a salátával akár a vendégeidet is elkápráztathatod egy olaszos témájú vacsora során. Ráadásul szuper gyorsan összedobható.

Hozzávalók:

  • 3 db paradicsom
  • 200 g bivaly mozzarella
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 tk balzsamecet
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

Turmixold össze és szűrd át a bazsalikomot és az olívaolajat. Vágd a mozzarellát és a paradicsomot egyforma vastagságú karikákra, és felváltva tedd őket a tányérra. Ízesítsd sóval, borssal, és locsold meg a bazsalikomos olajjal, valamint néhány csepp balzsamecettel.

Neked melyik lesz a kedvenc nyári salátád?

Nézd meg ezt is!

Gyulladácsökkentő élelmiszerek

4+1 gyulladáscsökkentő étel

A gyulladás egy természetes folyamat, amelynek során a szervezet reagál a testünkben rejlő sérülésekre vagy …