Főoldal / Házi Praktikák ! / Ezeket takarítsd le a szállásodon, amint megérkezel a nyaralásod helyszínére!
takarítás

Ezeket takarítsd le a szállásodon, amint megérkezel a nyaralásod helyszínére!

A felhőtlen boldogság helyett kényelmetlen feszengés érzése fog el, amint betoppansz álomnyaralásod helyszínére és elfoglalod a szállásodat? Rettegsz attól, hogy még a makulátlan felületek is rejtett baktériumokkal vannak tele?

Valóban nem garantált, hogy a túlhajszolt takarítónők minden apró szegletre megfelelő figyelmet fordítanak. Ha a mutatós látszat megvan, állnak is tovább, takarítják a következő szobát…

Fordíts néhány percet a rejtett piszokforrások fertőtlenítésére, és meglátod, egyből helyreáll a lelki békéd, így sokkal jobban telik majd a nyaralásod. Nem is beszélve persze arról, hogy mennyi betegségtől, fertőzéstől kímélheted meg magad ezáltal.

Íme, néhány terület, amelyek a baktériumok kedvencei.

Fogkefetartó

Hiába csillog-villog az a fürdőszoba, az apró részletekről hajlamosak elfeledkezni még a legalaposabb takarítónők is. A fogkefetartó tipikusan azon tárgyak egyike, amelyre a látványos piszok vagy vízkő egyből nem telepedik le, épp emiatt sokszor el is marad a tisztítása. Pedig a baktériumok bizony szeretnek itt megpihenni. Közéjük kerül majd be a fogkeféd.

takarítás

Fogantyúk

A jobb helyeken a kilincseket talán még letörlik, de mi lesz a fürdőszoba vagy a ruhásszekrények fogantyúival? Fordíts ezekre az apróságokra is elegendő figyelmet.

Távirányító

Nincs is rosszabb érzés annál, mint amikor be akarod kapcsolni a televíziót, de ahogy megfogod a távirányítót, a gombok ragadnak. Az eszköz alapos kitisztítására persze nem érdemes az idődet pazarolnod, hiszen a takarítás nem rabolhatja el az idődet az élményektől. Csak gyorsan egy fertőtlenítő kendővel a gombokat töröld át, és kész is.

takarítás

Villanykapcsoló

A láthatatlan baktériumok közkedvelt helyei a villanykapcsolók, amelyet minden vendégnek elkerülhetetlenül használnia kell, viszont a tisztítása már sokszor elmarad.

A takarítás gyors és hatékony lehet, csak vidd magaddal az ehhez szükséges eszközöket, szereket. Hogy semmit ne felejts ki a bőröndödből olvasd el korábbi cikkünket is!

Pihenéssel teli, kellemes üdülést kívánunk! : )

Nézd meg ezt is!

tábor

Nyári tábor előtt álltok? Így készülj, hogy ne sírás legyen a vége!

A nyári szünet a szülők számára nem csak játék és mese. Rengeteg logisztikával, tervezéssel, szervezéssel …