Létezik egy fantasztikus őszi gyümölcs, aminek felhasználási módja eléggé háttérbe szorul, pedig ha egy kicsit szabadjára engednénk a fantáziánkat, akkor hihetetlen kulináris élményekkel gazdagodnánk. Talán a te kertedben is ott lapul ez a szuper hozzávaló?! Most megmutatjuk, hogy milyen ízletes és különleges ételeket készíthetsz belőle. Most pedig indul a kedvcsináló a FÜGÉS ételekhez!
Eddig talán nem is sejtetted. hogy a camembert és a füge mennyire tuti páros! Készíts belőlük egy fincsi szendvicset reggelire vagy uzsonnára!
Ha még a reggeli órákban vagyunk, akkor a zabkásánkat is megszínesíti ez az édes gyümi.
Egyszerűen csak süssük meg! Egy kis juharsziruppal vagy mézzel meglocsolva még ízletesebb, ráadásként egy kis mascarpone krémet is tálalhatsz mellé.
Krémlevesként szinte felér egy desszerttel! Lágyítsuk tejszínnel és szórjunk rá egy kis pisztáciát- ez aztán a gasztro élvezet!
A főételek mellöl sem hiányozhat! A vörös húsokat bátran locsoljuk meg fügeszósszal!
Az unalmas pizzákból is különleges ételt varázsol!
Süssük bele a piskótába! Ha nagyobb darabokban hagyjuk, élvezetesebb lesz minden harapás!
Egy ilyen desszertre senki sem mondana nemet! Egy fügekrémes torta minden étkezést megkoronáz majd!
Ugye máris szaladsz a kertbe a fügéért? 🙂