Főoldal / Házi Praktikák ! / Gyanús szagok áradnak a lefolyóból? – mutatjuk, mit tehetsz ellene

Gyanús szagok áradnak a lefolyóból? – mutatjuk, mit tehetsz ellene

Biztos veled is előfordult már, hogy kellemetlen szagot észleltél a fürdőszobában vagy a konyhában. Bár számos dolog állhat a háttérben, a legtöbbször bizony a lefolyó körül kell keresni a problémát.

Mi okozhatja a szagokat?

A kisebb gond, ha csak a lefolyóban felgyülemlett szennyeződések okozzák a bosszúságot. A fürdőszobában a tisztítószerek és a szappanok lerakódása idézheti elő az orrfacsaró elzáródást, míg a konyhában a zsír és az ételmaradékok.

Jóval rosszabb a helyzet, ha a szag a csatornából áramlik. Ennek lehetséges oka, hogy nincsenek csatornaszellőzők vagy eldugultak a csatornaszelepek. Ezek megjavítására, pótlására már szakértő segítségre van szükség.

A lefolyó szagtalanítása

Ha nem a csatornarendszerrel van a hiba, a rendszeres lefolyócsőtisztítással megakadályozható a szagok terjedése. Ehhez kiváló megoldást nyújthatnak a nagy hatásfokú, minőségi tisztítószerek, amelyek képesek feloldani a konyhai szerves hulladékokat.

Továbbá a konyhában megtalálható különféle összetevők is jól jöhetnek a szennyeződések eltávolításában.

Öntsük egy rész víz és két rész ecet keverékét a lefolyóba. Majd néhány perc után engedjünk rá forró vizet.

De a szódabikarbónás vegyületet is próbára tehetjük. Némi szódabikarbónát annyi vízzel elegyítsünk, hogy pépes állagú legyen. Ezt öntsük a lefolyóba, majd néhány perc után öblítsük le.

A legfontosabb a megelőzés!

A tisztítási procedúrát ne csak akkor végezzük el, ha már kellemetlen szagok áradnak a fürdőszobából vagy a konyhából. A lefolyót hetente javasolt átmosni. Ezáltal garantáltan megakadályozható, hogy a szagosodás bekövetkezzen.

Nézd meg ezt is!

tábor

Nyári tábor előtt álltok? Így készülj, hogy ne sírás legyen a vége!

A nyári szünet a szülők számára nem csak játék és mese. Rengeteg logisztikával, tervezéssel, szervezéssel …