Főoldal / Ápoltság / Gyönyörű bőr télen is! 5 tuti tipp!

Gyönyörű bőr télen is! 5 tuti tipp!

A szürke, hideg téli napok a bőrünket is megviselik, de tehetsz ez ellen. Legyen ragyogó a kisugárzásod a hideg hónapokban is, tartsd be a következőket:

1. Hidratáljuk egész testünket

Sokan csak a legszükségesebb testrészek hidratálásáról gondoskodnak, de a téli időszakban muszáj nagyobb hangsúlyt fektetni arra, hogy minden testrész megkapja a megfelelő ápolást. Az arcápoláson túl ne feledkezzünk meg a testápolásról és kézápolásról sem. Próbálj ki valamilyen finom illatú, hidratáló testápolót, ami után nemcsak bársonyos, hanem illatos is lesz a bőröd. Ha még nem próbáltad, nézz körül a Fruisse testápolói között!

A kezeinken vesszük észre a leginkább, ha megérkezik a hideg idő. Ha úgy érzed, hogy még nem jött el a kesztyű viselés ideje, akkor kend be jó alaposan a kezeidet kézkrémmel, de figyelj, hogy mindezt fél órával azelőtt tedd, mielőtt kilépsz a hidegbe. Így védelmet és hidratálást biztosítasz a kézfejeknek. Ha valami igazán hatásos kézkrémet keresel, nyugodt szívvel tudjuk ajánlani a Delia kézkrémeket.

2. Fürdőzés helyett zuhanyzás

Bármennyire is jól eső érzés a nap végén forró fürdővel jutalmazni magunkat, ha jót akarunk bőrünknek, akkor maradjunk egy gyors zuhanyzás mellett. Hiszen a zuhanyzás kevésbé szárítja a bőrünket, felfrissíti a keringésünket és feszessé teszi a kötőszöveteket.

3. UV védelem télen is

Télen hajlamosak vagyunk megfeledkezni a nap káros sugarairól, pedig a téli napsütés legalább annyira, sőt, bizonyos esetekben még veszélyesebb, mint a nyári sugárzás. Muszáj bőrünket folyamatosan védenünk, így legalább 15 faktoros fényvédővel rendelkező nappali krémet használjunk.

4. Sapka, sál, kesztyű

Takarjunk be ruhával minden olyan felületet, amit csak lehetséges, hiszen a jeges idő észrevétlenül bánik el a bőrünkkel. A szél kiszárítja a bőrt, a hideg pedig fagyási sérüléseket okozhat és még betegséggel is járhat. Előzzük meg ezeket és védjük bőrünket finom, meleg holmikkal a téli hideg ellen.

5. Vitaminpótlás

Van néhány vitamin, melyek kifejezetten a bőr szépségéért felelősek, így ha igazán gyönyörű bőrre vágysz, akkor szervezeted számára pótolnod kell ezeket. A bőr számára legfontosabb vitaminok: D, E és C-vitamin.

 

Ha a fentiekre odafigyelsz, sokat tehetsz annak érdekében, hogy bőröd télen is üde és ragyogó legyen.

Nézd meg ezt is!

Narancsbőr csökkentése

Hogyan tüntesd el végleg a narancsbőrt?

A cellulit egy gyakori jelenség, amely a bőrnek azon területein alakul ki, ahol zsírlerakódások vannak …