Főoldal / Ápoltság / Ha ezt elolvasod, rájössz, hogy eddig nem jól mostál kezet!

Ha ezt elolvasod, rájössz, hogy eddig nem jól mostál kezet!

Azt gondolnánk, mindenki tudja, hogyan kell helyesen kezet mosni, de sajnos ez nem így van. Nem mindegy ugyanis, hogy hogyan zajlik a művelet. Attól, hogy víz éri a kezünket, még nem lesz tiszta a bőrfelület. Ha biztosan minden baktériumtól meg akarsz szabadulni, akkor a következőket tartsd be:

 

1. Nedvesítsd be a kezedet! – ezzel a ponttal még nem szokott probléma lenni, a lényeg, hogy nemcsak ennyiből áll a kézmosás.

2. A szimpla víz sajnos nem távolítja el a szennyeződéseket.– itt már sokan elrontják a kézmosást, ugyanis attól, hogy eltűnik a látható kosz, még ugyanúgy ott maradnak a láthatatlan baktériumok.

3. Minden kézmosáskor használj folyékony szappant! – enélkül bele se kezdj!

4. A csuklókról se feledkezz meg! – mert az ott ”felejtett” baktériumok szépen elszaporodnak majd a kezeden.

5. Legalább 20 másodpercig tartson a kézmosás! – a legtöbb ember csak 6 másodpercet szokott rászánni, őszintén te mennyit? Na ugye!

6. Az ujjak közötti felületet is alaposan dörzsöld át! – Menj biztosra és alaposan dörzsöld át a teljes kézfejedet!

7. Langyos vízzel öblítsd át a kezeidet! – a leoldott koszt így távolítod el a kézfejedről véglegesen.

8. Lehetőleg ismételd meg a műveletet, hogy még hatékonyabb legyen a baktériumok eltávolítása! – másodszorra már biztosan minden szennyeződés 100%-osan eltűnik.

9. A szárítás sose maradjon el! – a vizes kézre könnyebben felragadnak az újabb baktériumok.

10. Száraz, tiszta törölközőbe töröld a kezedet! – ha piszkos törölközőbe törlöd a kezedet, akkor teljesen felesleges volt az előtte lévő összes lépés betartása, hiszen így újra bepiszkítod a bőrödet.

Még egy fontos dolog!

A művelethez válassz antibakteriális szappant, hogy biztosan makulátlan legyen a végeredmény. A nem megfelelő minőségű szappanok nem végzik el tökéletesen a rájuk szabott feladatot és nem bánnak el maradéktalanul minden baktériummal. Így ha kétségtelenül meg akarsz szabadulni az összes szennyeződéstől, kórokozótól és bacilustól, akkor a legeredményesebb az antibakteriális szappan használata. Jó szívvel ajánljuk figyelmedbe a BradoLife fertőtlenítő folyékony szappant.

Ha nincs lehetőséged kézmosásra, de szeretnéd tisztának tudni a kezeidet, arra az esetre is tudunk egy megoldást, nézd csak: Bradlife gél!

Nézd meg ezt is!

Banános muffin

Édes örömök mesterműve: A tökéletes banános muffin

Ennek a finomságnak már csak a neve is mosolyt csal az ember arcára. Egy olyan …