Főoldal / Házi Praktikák ! / Házi légfrissítő praktikák, 3 szuper ötlettel készültünk

Házi légfrissítő praktikák, 3 szuper ötlettel készültünk

A meghitt otthon illata épp olyan fontos, mint a berendezés vagy a szoba falának színe. Hiszen nagyban hozzájárul ahhoz, hogy komfortosan érezd magad otthon, nem igaz? Ilyenkor nyáron a nagy meleg miatt napközben nehéz szellőztetni, mert csak a forró, pára nélküli levegő ömlik be az ablakon keresztül. Ezért érdemes légfrissítéshez, légfrissítőhöz folyamodni, hiszen a közérzeted is függ attól, milyen levegő járja át a helyiséget, a lakást. 

Összeszedtünk most neked 3 fantasztikus tippet, hogyan készíts otthoni légfrissítőt.

Próbáld ki őket otthon te is!

 

  • Házi, színes és illatos potpourri

Otthoni, saját készítésű potpourri elkészítése relaxációs program is egyben. Mondjuk is, mire van szükséged hozzá: fűszerekre, illóolajokra, fenyőágra és magokra. Ha ezeket beszerezted, fogj egy nagyobb tálat, pár darab fenyődobozt – kisebbeket -, tehetsz hozzá még fahéj rudakat, szárított narancsot, szárított leveleket és, amit még a fantáziád megenged. Ehhez keverj fűszeres aromákat, akár még illóolajat is csepegtethetsz rá. A potpourriban az a fantasztikus, hogy rendkívül hosszú időn át képes kellemes illattal megtölteni a szobát.

 

  • A párologtatás mindig beválik

Ma már bárhol vehetsz csodálatos és praktikus párologtató edényeket, amiket külön erre a célra terveztek. De, ha esetleg még sincs ilyen otthon kéznél, akkor egy sima kerámiatálba vagy cserép edénybe önts egy bögre langyos vizet és csepegtess bele néhány csepp illóolajat. Vigyázat, nem szabad túl sokat, mert az illóolajok aromája nagyon erős tud lenni. Ezt azokban a helyiségekben használd, ahol megfelelő a szellőzés és nem túl párás a szoba, máskülönben fullasztó lehet ez a fajta légfrissítő. Az illóolajat ízlésednek, kedvednek és hangulatodnak megfelelően variálhatod.

 

  • Szárított gyümölcs

Dobj a sütőbe citrusféléket: narancsot, citromot, lime-ot és mindkét oldalát 200  fokon fél óráig süsd, majd ha kész, helyezd rá őket egy szép tálra és tegyél mellé fahéjat és szegfűszeget. Nemcsak frissítő illatokat, de színes látványt is nyújt, így egy dekorációval is felér.

  • + egy tipp

Ha a könnyebb megoldások híve vagy, mert nincs időd vagy energiád a fenti ötletek megvalósítására, akkor vedd elő a legbiztosabb és leggyorsabb módszert, a bolti légfrissítőket! Az Arola légfrissítő családot mi azért is szeretjük, mert extra nagy kiszerelése van, így jó sokáig nem fog kifogyni és a finom illat csak egy fújásba kerül.

Nézd meg ezt is!

Chia puding villámrecept

A chia puding alapja a chia mag, ami egy igazi superfood. Magas tápanyagtartalommal rendelkezik, rendkívül …