Főoldal / Csináld magad / Milyen légfrissítő űzi el a szúnyogokat?

Milyen légfrissítő űzi el a szúnyogokat?

Ébredtél már te is arra az éjszaka közepén, hogy az a kis szárnyas jószág, ami szúnyog névre hallgat, ott zümmög a füledben? És csak zümmög és zümmög, sőt, még jól össze is csipked. Ez igazán dühítő tud lenni. Lehet nem is gondoltad volna, de szuper természetes, házilag is könnyen elkészíthető “fegyverek” vannak a vérszívók ellen, amelyek még légfrissítőként is funkcionálnak az otthonodban. Nézzük, mit is vethetsz be!

 

 

  • Gyógytea neked, taszító illat nekik

 

Gondoltad volna, hogy a gyógynövényes teákat egyenesen utálják a szúnyogok? Pedig így van, valószínű, hogy az erőteljes aroma (például a citromfű vagy a menta) és illat miatt, de rühellik, nem bírják. Ezért ha ilyet fogyasztasz otthon ücsörögve, nem kell félned a szúnyog rohamtól és a tea nyugtató illattal tölti meg a szobát.

 

  • Narancs, citrom, szegfűszeg és alkohol combo

 

Ezeket a népszerű gyümölcsöket, mint a narancs és a citrom sem igazán kedvelik a szúnyogok. A következőt kell tenned: narancsot vagy citromot szurkálj tele szegfűszeggel, az egészet öntsd le alkohollal és ezt rakd az ablakba. A szivárgó gyümölcs és szegfűszeg illat számodra kellemes leszek, a szúnyogok viszont elkerülnek majd.

 

  • A borsmenta ereje

 

A menta illata már önmagában is nagyon intenzív, limonádéban vagy étel fűszerezéséhez is kiváló választás. És bár az emberek nagy része rendkívüli módon kedveli a mentát, a rovarok ki nem állhatják.  A trükk az, hogy jó néhány mentalevelet egy légáteresztő tasakban akassz az ablakodhoz. De még akár ültethetsz is ilyen növényt azokra a helyekre, ahol szellőztetni szoktál. Meglátod, a szúnyogok nem merészkednek majd arra, miközben légfrissítőként is szolgál az így felakasztott menta zacskó vagy növény.

 

  • Az almaecetbe beleragadnak

 

A párkányon egy tálba csepegtess almaecetet, így a szúnyogok csapdába esnek, hiszen az édeskés illatra odarepülnek és aztán jól beleragadnak a tálba. Te élvezheted az almaecet aromáját, a vérszívók meg elköltöznek a közeledből.

Légfrissítés? Akkor Arola!

Nézd meg ezt is!

5 dolog, ami téged is idegesít a gyerekedben, csak nem vallod be

A folyamatos hiszti, az állandó ellenkezés, a századik feltett kérdés minden édesanyából váltotta már ki …