Főoldal / Házi Praktikák ! / Házi praktikák a hangyák ellen

Házi praktikák a hangyák ellen

Nincs olyan háztartás, vagy háziasszony, akinek ne gyűlt volna már meg a baja a hangyákkal. Persze a mesében édesek és dolgosak, de a való életben bosszantóak, és csak iszonyú nehezen lehet tőlük megszabadulni. Te is küzdesz ellenük? És nem segít semmi?

Lehet, hogy eddig éppen a legegyszerűbb megoldást nem próbáltad még ki.

Mondjuk is, milyen egyszerű és olcsó házi trükkök vannak,

amit te is bevethetsz a hangyák ellen.

  • Harcolj citrommal!

 

Többen is tapasztalták már, hogy a citrom nagyon hatásos tud lenni a hangyák serege ellen. Helyezd el a felvágott citrom darabkáit azokon a területeken, ahol látod átmasírozni a hangyákat. Segíthet még, ha felmosás előtt a vízbe kevés citromlevet öntesz, és így mosol fel. A citrom mellé azért érdemes egyéb trükköt is bevetni, ha esetleg azt tapasztalod, hogy nem válik be.

  • Nem csípik az illóolajokat.

Mivel érzékenyek az erős illatokra, az illat és olaj esszenciákat nem igazán szeretik ezek az állatok. A teafaolaj és a levendula tulajdonképpen a hangyák ősellensége. Csepegtess néhány cseppet a kritikus pontokra az adott szobában, és nemcsak kellemes illat lesz a helyiségben, hanem a hangyák és hátraarcot csinálnak.

 

  • A cukor nem csupán édesítő

Bizony ám, nem csupán a kávédat, vagy a süteményt ízesítheted meg cukorral, hanem akár a hangya-rohamot is visszaszoríthatod. Mivel a kis hangyák nagyon érzékenyek a szagokra, illatokra, az édes illatot és í

zt pedig viszont nagyon csípik. Ezért ha vízzel összekeversz egy kevés cukrot, és ezt a masszát amolyan csapdaként használod, akkor a hangyák bizony bele fognak ragadni. Ennek a módszernek annyi a hátránya, hogy nem éppen esztétikus, vagy gusztusos látvány a sok beleragadt, elpusztult hangya… De azért érdemes kipróbálnod, csak mondjuk olyan edényt használj, amit aztán ki is tudsz egy az egyben dobni a szemetesbe.

  • Fokhagyma, nemcsak vámpírok ellen

A fokhagyma nemcsak a főzéshez és a vámpírok ellen szuper választás, hanem a hangyák ellen is jó lehet. Azokba a kis járatokba, lyukakba ahol látod feljönni a hangyákat, tegyél fokhagyma darabokat, és ennek szaga bizony távol tartja majd őket.

Ha a házi praktikák nem válnak be, és az irtó szerek sem üldözik el a hangyákat, akkor mindenképpen kérd szakember segítségét!

 

 

Nézd meg ezt is!

Nyári könnyű saláták – villámrecept

Nemcsak a strandszezonra való felkészülésben segítenek a saláták nyáron, de a nagy melegben még jobban …