Főoldal / Házi Praktikák ! / Mire lehet még jó a papírtörlő? 5 +1 fantasztikus tippünk is van rá!

Mire lehet még jó a papírtörlő? 5 +1 fantasztikus tippünk is van rá!

A papírtörlő ma már szinte alap, hogy mindenkinek van otthon a háztartásában. Nálad is megtalálható a konyhában? És lehet nem is gondolnád, de számos dologra, rengeteg házi praktika megvalósításában lehet ám a segítségedre.

Összeszedtünk most 5+1 izgalmas ötletet, hogy mire tudod használni.

  • Még a levest is leszűri

Először is tegyél egy tiszta lábast a mosogatóba, utána helyezz rá egy szűrőt, vagy egy szitát, ami éppen kéznél van, és ezt béleld ki a papírtörlővel. Így amikor a levest átöntöd a szűrőn, a zsiradék gyönyörű szépen a papír felszínén fennmarad.

 

  • Hogyan marad friss a lefagyasztott kenyér?

Mielőtt betennéd a fagyasztóba a kenyeret, tépj le egy darab papírtörlőt és azzal együtt tedd a pékárut a zacskóba. Később, amikor kiveszed a mélyhűtőből és a kenyérből kiolvad a nedvesség, a papírtörlő felszívja a vizet, ezáltal a frissesség is megmarad.

 

  • Vesd be a zsírkréta foltok ellen!

Nem kell többé idegeskedned, ha azt látod, hogy a gyerekek összefirkálták zsírkrétával a ruhájukat, vagy a fotelt a nappaliban. Izzítsd be a vasalót, és amikor már meleg, tedd rá úgy a zsírkréta okozta foltokra, hogy a vasaló és szennyeződés közé papírtörlőt teszel. A papír a hő hatására seperc alatt kiszedi a foltokat. Fontos, hogy túl forró semmiképpen ne legyen a vasaló!

A Nicky citromos papírtörlőt

válaszd a konyhában a főzésnél, mivel nedvszívó képessége fantasztikus és nagyon sokáig elég.

 

 

  • Segítség a kukorica főzésnél

Nem akarsz órákon át pepecselni a kukorica főzéssel? Nedvesíts meg egy papírtörlő darabot, amit simíts rá a kukoricára, aztán dobd a mikróba a bebugyolált kukoricát. 3-4 perc magas hőmérsékleten és máris kész a főtt, fogyasztható kukoricád.

 

  • Kávéfilter helyett

Ha épp kifogytál otthon a kávéfilterből, nem kell a boltba rohannod, máris megoldódott a krízis helyzet, ha van otthon papírtörlő. Használd ezt nyugodtan szűrőként, tökéletes lesz az is, meglátod.

 

  • Fehérítsd ezzel a porcelánt!

Ha például a fürdőszobai porcelán mosdó kopottas, papírtörlővel visszahozhatod régi fényét. Nincs más dolgod, mint hogy béleld ki a mosdókagylót a papírral, majd locsold le alaposan fehérítővel. Körülbelül fél óráig hagyd így állni, aztán a papírtörlő mehet a szemétbe, a többit pedig hideg vízzel öblítsd csak le. De vigyázz! Csakis fehér porcelán felületen használd, hiszen a színes porcelánfestéket a fehérítő felmarja!

Nézd meg ezt is!

5+1 tipp, hogy mindig rend legyen a szekrényedben

Egy sietős reggeli készülődés után te sem szívesen nézel be a ruhásszekrényedbe? A nagy rumli …