Főoldal / Csináld magad / Házi praktikák a ragyogó autókért

Házi praktikák a ragyogó autókért

Az autó tisztántartása nem kis feladat, hiszen komoly igénybevételnek van kitéve, nap mint nap. Az igazi autórajongók közül sokan szigorú szabályozásokat vezetnek be, annak érdekében, hogy minél tovább megőrizzék az autójuk eredeti állapotát, szépségét. Emiatt például beszüntetik a kocsiban való étkezést. Korlátozások helyett azonban inkább ajánlott a cikkünkben található házi praktikákat alkalmazni, a csillogó verdákért.

  • Ragasztószalag

Vannak olyan koszok, amelyek egyszerűen eltávolíthatatlannak tűnnek. Ilyen a kárpit egyes részein található por vagy morzsa, a kárpitba ragadt hajszálak, illetve a kutyaszőr. Ezeken a területeken sokat segíthet a ragasztószalag, amellyel könnyedén eltüntethető az autó összképét romboló piszok.

  • Fogkrém

A fogkrém eredeti szerepén kívül a króm alkatrészek tisztítására is ideális, mivel ezeket a felületeket rendkívül fényessé teszi. A fogkrém apró, durva szemcséinek köszönhetően alkalmas az otthoni polírozási munkák elvégzéséhez. Arra azonban figyelni kell, hogy csak óvatosan fényesítsünk vele, mivel akár meg is karcolhatjuk az autót.

  • Sütőpor

A sütőpor szintén az univerzális házi szerek közé tartozik. Tökéletes kárpittisztító, ugyanolyan egyszerű vele eltűntetni a makacsabb foltokat is, mint egy drága vegyszeres tisztítóval. A port egyszerűen szórjuk a foltra, megközelítőleg 20 percig hagyjuk hatni, majd dörzsöljük át a területet egy ronggyal.

  • Ecet

Jól ismert, hogy az ecetet nemcsak a konyhában lehet felhasználni, hanem a takarítás során is. Azt azonban nem sokan tudják, hogy az ecettel az autót is bátran meg lehet közelíteni. A folyadék segítségével tökéletes, csíkmentes ablakfelületek nyerhetők. Az ecet szagát nem sokan szeretik, de egy illatosítóval könnyedén csodálatos illat teremthető az autóban.

Nézd meg ezt is!

tábor

Nyári tábor előtt álltok? Így készülj, hogy ne sírás legyen a vége!

A nyári szünet a szülők számára nem csak játék és mese. Rengeteg logisztikával, tervezéssel, szervezéssel …