Főoldal / Házi Praktikák ! / Ilyen az ideális hálószoba, ahol pihentető az alvás

Ilyen az ideális hálószoba, ahol pihentető az alvás

Ahhoz, hogy pihentetően tudj aludni, nemcsak az ágy komfortfokozata lényeges, hanem egyéb más olyan szempontokat is figyelembe kell venni, melyek hatással lehetnek az alvás minőségére. A test számára az elegendő pihenés nagyon fontos, hiszen csak így lehet egyensúlyban a szervezet.

A szoba hőmérséklete

Sokan azt gondolják, hogy a hidegebb évszakok éjszakáin is az a legjobb, ha meleg van a lakásban. Amennyiben a hálószoba túl meleg, az azt eredményezi, hogy sokkal éberebben fogsz aludni, hiszen a megemelkedett testhőmérséklet miatt a szervezet folyamatosan dolgozni fog. A hidegebb hálószoba a kutatások szerint nem okoz semmilyen alvászavart, legfeljebb az elalvás folyamata lesz egy kicsit hosszadalmasabb, amíg a test alkalmazkodik a levegő hőmérsékletéhez. Az ideális szobahőmérséklet a kutatók szerint a 18 fok.

Kényelem

Az egyik legfontosabb nyilván az ágy. Mindenképp próbálj olyan matracot vagy olyan kiegészítőket választani, melyekkel komfortosabbá teheted. Kényelmedet szolgálhatja a párna is, vagy néhány pihe-puha pléd.

Illatok

Bizonyos illatok nagyon nagy hatással lehetnek a közérzetedre, vagy az alvásodra. Ezért fontos jól megválasztani azokat az illatosítókat a hálószobába, amelyeket hosszútávon használni szeretnél. Vannak olyan illatok, melyeknek kifejezetten nyugtató hatása van, ezek ideális választásnak bizonyulhatnak.

Az optimális hálószobába mindezeken túlmenően egy szóval jellemezhető: harmonikus. Ez fontos a testnek és a szellemnek egyaránt, hiszen a hálószoba a nyugalom szigete kell, hogy legyen, ahol feltöltődhetsz, megnyugodhatsz, kipihenheted a mindennapok fáradalmait.

Nézd meg ezt is!

Répa krémleves

Répakrémleves – egyszerű és finom recept a hétköznapokra

A nyári melegben is vágyunk egy könnyed, mégis tápláló levesre, ami nemcsak finom, de egészséges …