Főoldal / Csináld magad / Készítsd kézzel! Karácsonyi ajándékötletek!

Készítsd kézzel! Karácsonyi ajándékötletek!

Ha nyomaszt az áruval teli boltok és plázák látványa és nem is érzed azt, hogy a boltban vásárolt termékekkel ki tudnád fejezni a szeretetedet mások felé, akkor készíts magad! Ha van szabadidőd és nem voltál felmentve technika órán az általános iskolában, akkor nyert ügyed van! Összeszedtünk pár ötletet, amit még bőven kivitelezhetsz Karácsonyig!

Ehető ajándékok – házi készítésű ajándékok házilag

A mézeskalácsot mindenki szereti, készíthetsz diétásat is, így aki kapja, biztosan oda lesz az örömtől, hogy nem egy hizlaló bonbont kap. Nem kell a hagyományos formákhoz ragaszkodni, a formával a díszítéssel egyedivé és személyessé teheted az alkotást így az ajándékot is. Próbáld ki különleges ízesítéssel is. A mézeskalácsoknak, linzereknek, kekszeknek készíthetsz saját készítésű dobozt, vagy mézeskalács doboz. Szép kapcsos üvegben is ajándékozd, amit kidekorálhatsz és miután kiürült, az üveg tovább használható, máris praktikussá válik az ajándék.

Iható ajándékok -házi készítésű ajándékok karácsonyra

Sok olyan ismerősünk lehet, aki szereti a finom borokat, vagy éppen nem tudja elképzelni az életét kávé nélkül, imád teázni, vagy szeret egy finom forró kakaó mellett beszélgetni. Miért ne lephetnéd meg ezeket az ismerőseidet valami személyre szólóval? Lehet ez például egy saját készítésű forralt bor mix, tea keverék, forró csokis készletet!  Ha nagyon belelendülsz üvegfestékkel készíthetsz személyre szóló és mintázatú bögrét vagy pohár szettet hozzá.

Ajándék a nagyszülőknek

A nagyszülőknek mindig jó ötlet fotót ajándékozni, hiszen nekik a legnagyobb kincs a család. Válassz karácsonyi sütemény szaggatót, vágd körbe a fotókat és illeszt bele a formákba. Így egyedi, unokás, testvéres, családos karácsonyfa díszeket is ajándékozhatsz. Aranyos ötlet és így személyes karácsonyfadíszek ékeskedhetnek a karácsonyfán.

Családi ajándék – névre szóló fogas

Egy képkeretbe bizony nemcsak képet lehet tenni. Ezt az ötletet biztosan díjazni fogják, bárkinek is készíted el. Néhány hozzávalóból igazán remek és hasznos ajándékot alkothatsz. Nincs másra szükséged, mint: képkeretre, textilre, hobby boltban kapható kiegészítőkre és kész fogas alap! Névre szólóvá is teheted, így mindenki tudni fogja hová akassza a kabátját.

 

Cuki apróság

Annak, akinek nem szeretnél jelentőset, csak valami kis apró kedvességgel, figyelmességgel mégis meglepnéd, ez egy jó megoldás lehet. Készíts angyalkát, vagy harangot kávépatronból végtelenül egyszerű és senki nem fogja elhinni, hogy te készítetted, annyira szép lesz.

 

Nézd meg ezt is!

Így kezeld a kellemetlen lábizzadást!

Míg télen a zárt, nehezen szellőző cipők, úgy nyáron a meleg idő és a nyitott …