Főoldal / Házi Praktikák ! / Lenyűgöző, mégis pénztárcabarát nyaralás után kutatsz? Mutatjuk, hova érdemes utazni!
nyaralás

Lenyűgöző, mégis pénztárcabarát nyaralás után kutatsz? Mutatjuk, hova érdemes utazni!

Az őrületes infláció miatt a legtöbb háztartásban az elmúlt évben szűkösebbre kellett húzni a nadrágszíjat. Ez értelemszerűen a nyaralási tervekre is erőteljes hatást gyakorolt. De hogy ne kelljen lemondani az év legszuperebb eseményéről, összeszedtünk néhány olcsó, ám felejthetetlen úticélt.

Montenegró

Montenegró Európa egyik legcsodálatosabb helye, a magyarok mégis ódzkodnak tőle, leginkább az alaptalan sztereotípiák miatt. Ezeket azonban érdemes elfelejteni, hiszen nagy hiba lenne lemaradni az ország varázslatos nemzeti parkjairól, tengerpartjairól és ősi kikötőiről. A fantasztikus gasztronómiája pedig csak hab a tortán. Montenegró árai barátiak, ráadásul nagy könnyebbség, hogy pénzneme az euró. 

Törökország 

Törökország nem véletlenül az egyik legszebb országként emlegetett hely, területén ugyanis élvezhetjük a török riviéra, valamint a kulturális és művészeti örökségek nyújtotta látványt, illetve gyönyörködhetünk a lenyűgöző természeti tájakban is. Épp ezért évente turisták milliói látogatnak el a közel-keleti országba. 

Törökország az a hely, amely lehet borzasztóan drága és kimondottan olcsó is, attól függően, hogy melyik területére látogatunk el. A legdrágább régiója Lara és Belek, a legolcsóbb pedig Alanya és Side. 

Albánia

Rengeteg sztereotípia kering Albánia körül is, amiknek épp itt az ideje búcsút inteni. Az ország rengeteg természeti szépséggel és történelmi emlékkel büszkélkedhet. Nyáron ráadásul a hosszan elhúzódó borús napok miatt sem kell tartani, hiszen a napsütéses napok száma alapján Albánia a dobogó második fokán áll, épp csak Spanyolország előzi meg. Part menti vizeinek hőmérséklete így szinte kivétel nélkül 20 fok feletti. A fővárostól, azaz Tiranától mindössze félórányira fekvő üdülőhelyek aranyhomokos tengerpartot és olcsó szállodákat kínálnak. 

nyaralás

De mielőtt útnak indulnátok, gondoskodjatok az útipatikáról. Sebtapasz, naptej, napégés utáni gél, kézfertőtlenítő. A BradoLife kéz- és bőrfertőtlenítő spray hatékonyan eltávolítja a kórokozókat, így nyugodtan élvezhetitek a nyaralás minden pillanatát anélkül, hogy aggódnotok kéne a fertőzések miatt.

Hogy mi kerüljön még a bőröndbe? Korábbi cikkünkben összeírtunk neked egy listát! 

Nézd meg ezt is!

Epres-áfonyás pite

Epres-áfonyás pite mascarpone krémmel

Az epres-áfonyás pite egy tökéletes nyári desszert, amely friss gyümölcsök zamatos ízével kápráztat el. Ez …