Főoldal / Ápoltság / Praktikák lábizzadás ellen!

Praktikák lábizzadás ellen!

A lábizzadás sokakat érintő probléma, hiszen okai rendkívül sokrétűek lehetnek. A vegetatív idegrendszeri zavarok, stressz és kövérség mellett a nem megfelelő lábbeli, a műszálas zokni és az ortopédiai betegségek is nagyban befolyásolják a tüneteket. Ahhoz, hogy elkerüljük az ezzel járó kellemetlenséget, ajánlunk most néhány jól bevált ötletet.

Válts lábbelit

Az első és legfontosabb, hogy ha folyton izzad a lábad, akkor valószínűleg a háttérben a rossz cipő állhat. A divatos, de nem szellőző, helytelenül kialakított műanyag cipők szinte kínozzák a lábat. Ha ehhez még ráadásul műszálas zoknit veszünk fel, akkor kész terror, amin a lábunk egész nap keresztül megy. Váltsd le és ne sajnáld a pénzt a jobb minőségű cipőre, hiszen tartósabbak és a lábunk is meghálálja.

Hatékony gyógynövények

A kakukkfű és a levendula rendkívül eredményes ellenszerek a baktériumokkal szemben, a zsálya pedig segít kordában tartani a verejtékképződést. Esténként készítsünk belőlük nyugtató lábfürdőt, így máris sokat tettünk a kellemetlen szagok és a lábizzadás ellen.

gyLÁB POSZT

Főzz teát

Belülről nyugtathatod magad vele a stresszes helyzetekben, kívülről pedig lábfürdőként használhatod, mivel csersavtartalmából adódóan szárító hatással bír és meggátolja a lábizzadást.

tea

A nagyi jól bevált praktikája

Nemcsak felszívja az izzadságot, de csökkenti a termelődésüket, ha hintőporral kezeled. Reggelente szórd be vele a lábadat és oszlasd el az ujjak között is jó alaposan.

01

Használj speciális termékeket

Léteznek speciálisan erre a problémára kifejlesztett készítmények, melyek hatásosan segítenek leküzdeni a lábizzadást. A Sana lábizzadás elleni spray kimondottan hatékony megoldás. Szabályozza a verejték elválasztását és védelmet nyújt a lábizzadás és a lábszag ellen.

Teszteld le a fent említett praktikákat és alkalmazd a számodra legszimpatikusabb és legeredményesebb megoldást rendszeresen.

Nézd meg ezt is!

Ezt az 5 dolgot kell beszerezned a fürdőszobádba!

Bár elmondható, hogy az emberek a fürdőszobájukban töltik a legkevesebb időt, ettől függetlenül fontos, hogy …