Főoldal / Házi Praktikák ! / A mellékhelyiség kitakarítása – legfontosabb pontok

A mellékhelyiség kitakarítása – legfontosabb pontok

Ha takarításról van szó, akkor az egyik legutálatosabb a mellékhelyiség kitakarítása. De ezen is túl kell esni és az egyik legfontosabb dolog, hogy ott mindig meglegyen a higiénia. A felületes tisztítás itt nem megfelelő, lássuk miket kell feltétlen betartanunk.

–  Hetente többször

A lakás takarítását elegendő lehet hetente egyszer takarítani, de a wc takarítására nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk. Itt bizony rengeteg baktérium fordul meg naponta és hát valljuk be, a férfiak sokszor nem túl higiénikus módon végzik el a dolgukat. Kénytelenek vagyunk erre figyelni és minél többször kitakarítani.

– Hatásos fertőtlenítés

Nem elegendő, ha csak belülről fertőtlenítjük le az illemhelyet. Minden pontját, belülről-kívülről jó alaposan tisztítsuk meg és ne felejtsünk el semmi olyan felületet, amivel a használatkor érintkezünk. A lehúzó, az ajtó kilincs, a wc-papír tartó, ezek mind baktérium telepek, ezért legyél alapos a suvickoláskor és ne hagyd ki ezeket.

– Ne add fel!

Az elsődleges cél a takarítás előtt a higiénikus wc elérése, de ez mellett még van egy fontos pont. Ha már elértük, hogy a baktériumoktól megszabadultunk, akkor bizony a jól megtapadt vízkő eltávolításáról se feledkezzünk meg. Sokan úgy vannak vele, hogy “már mindent megpróbáltam, de semmivel sem jön le”. Ez sajnos téves kijelentés, mert ha nem jön le a makacs vízkő, akkor bizony nem próbáltál meg mindent! Az viszont nagyon kiábrándító, ha egy wc-csésze vízkőtől díszeleg. Járj utána, mi az, amit még nem próbáltál ki és vess be mindent ellene, meg fogod találni a hatásos ellenszert.

wc

– A végső cél az illatozó illemhely

Ha már jó alaposan kitakarítottunk, akkor valószínűleg az orrunkat bántó szagoktól is megszabadultunk. A semleges illat elérése már fél siker, de ha szeretnénk még fokozni, akkor szerezzünk be wc-illatosítót, ami gondoskodik róla, hogy folyamatosan kellemes illat fogadjon mindet az ajtón belépve. Egy illatos wc ugyanis a vendégek számára is garancia arra, hogy nyugodtan használhatják a helyiséget, mert a házigazda odafigyel a tisztán tartására.

Nézd meg ezt is!

Különbségek a hagyományos és a fertőtlenítő folyékony szappanok között

Az egészség és higiénia fontosságának felismerése egyre növekszik a világban, különösen a közegészségügyi veszélyekre való …