Főoldal / Házi Praktikák ! / Melyik papírtörlőt válasszam?!

Melyik papírtörlőt válasszam?!

A papírtörlők világában hipp-hopp elveszünk, ha a polcok elé kerülünk. Mintás, színes, drága, olcsó, az orrunk előtt hever több tucat variáció. De vajon melyiket kéne választani? Ha te is sokszor hezitálsz, akkor most adunk néhány támpontot, melyek sokat segíthetnek abban, hogy könnyebben meghozd a döntést és valóban olyan papírtörlőt válassz, mely minden igényeidet kielégíti.

ÁR

Talán az egyik legfontosabb, amit a praktikus háziasszonyok szemügyre vesznek, hogy ár-érték arányban megfelelő terméket válasszanak. A drágább termékek sok esetben jobb minőséget is nyújtanak, de ez nem törvényszerű. Ráadásul minek dobjunk ki egy csomó pénzt feleslegesen az ablakon, ha olcsóbban is megkapjuk ugyanazt a minőséget?! Ezért kell jó alaposan körbe nézni a kínálat között!

Hány réteg

Biztosan sokan tapasztaltátok, hogy a több rétegű papírtörlőkkel elégedettebbek voltatok. De ez nem mondható el minden esetben. Leginkább a papír minőségétől függ az, hogy valóban megfeleljen az elvárásainknak egy papírtörlő. Általában a 3 rétegű papír már bíztató, de láttunk már olyat is, hogy leesett az állunk egy 2rétegű papírtörlőtől is illetve a 3 rétegű is tud csalódást okozni.

Nedvszívóképesség

Ez az egyik legfontosabb tulajdonság. Ha feltüntetve látjátok egy terméken, akkor az már bizalomra adhat okot. Ebből fakadóan, jó minőségű papírból készülhetett a tekercs.

A papír minősége

Ez az, amit sajnos nagyon nehéz első ránézésre megállapítani. Viszont ha kezünkbe vesszük a csomagolást, akkor érezhető lehet a minőség. A túl puha, könnyen összenyomható tekercs gyanús lehet.

Hány lapos

Ha valóban olyan kéztörlőt szeretnénk vásárolni, ami megéri az árát, akkor azt is érdemes szemügyre venni, hogy hány lapos tekercs van a csomagolásban. Lehet, hogy egy olcsóbb termék, jóval kevesebb lapot tartalmaz és nem is éri meg az árát. Ha drágább, de kétszer annyi mennyiséget kapunk, akkor nem kérdés melyikkel járunk jobban.

Perforáció

Ha jó a perforáció, akkor a papírt könnyen le tudjuk tépni, anélkül, hogy össze-vissza szakadna szét. Mert ugye milyen bosszantó, amikor szakadós a papírtörlő?!

100% tiszta cellulóz

A cellulóz a papír fő alkotórésze. Sokszor ezt összevegyítik merevítő-szennyező anyagokkal, melyek növelik a papír szilárdságát, de csökkentik a nedvszívó képességét. A jó minőségű papír tiszta cellulózból áll, így ha a csomagoláson feltüntetik ezt a feliratot, akkor biztosak lehetünk benne, hogy megfelelő papírból készült a megvásárolni kívánt papírtörlő.

Többnyire ki kell tapasztalnunk, hogy melyik papírtörlő kerülhet az első helyre. Mi már kipróbáltunk jó néhány márkát és tesztelésünk eredményeképp a Nicky papírtörlők mellett tettük le a voksunkat. Hiszen nagyon kedvező az ára, amiért jó sok kocka papírtörlőt kapunk. Remek a nedvszívóképessége, gond nélkül téphető és a citromos mintának köszönhetően, még a szalvéta is helyettesíthető vele.

nicky 3https://praktikushaziasszonyok.hu/tamogatok/nicky-citromos-keztorlo/

Nézd meg ezt is!

Nagytakarítás

Nyári nagytakarítás – Több idő magadra, kevesebb házimunkára!

A nyári hónapokban mindenki szeretné kiélvezni a napfényt és a szabadtéri tevékenységeket. Azonban ott a …