Főoldal / Házi Praktikák ! / Mennyei menü a sietős napokra – főzés nélkül
főzés

Mennyei menü a sietős napokra – főzés nélkül

Mindig vannak olyan napok, amikor a hátunk közepére sem kívánjuk a főzést. Órákon keresztül robotolni a konyhában, sütni és főzni, vigyázni, nehogy valami leégjen vagy éppen nyers maradjon. Ha nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt vagy a főzőlapot, nem is kell! Enélkül is lehet laktató fogásokat készíteni, sőt fél órán belül akár egy teljes menüsor az asztalra tehető. 

Egyszerű főzés nélküli recepteket hoztunk, melyek akár gyerkőc társaságában is gond nélkül elkészíthetők. 

Fokhagymakrémleves

Rendkívül izgalmas fogás a fokhagymakrémleves, amely elkészítéséhez csupán egy turmixgépre lesz szükség és tíz percre. Lássuk is a receptet!

Hozzávalók:

  • 10 dkg blansírozott mandula 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • háromnegyed dl olívaolaj
  • 7 dkg kenyérbél
  • 3 dl víz  
  • bors

Elkészítés:

A kenyeret tépkedjük össze és áztassuk vízbe kb. tíz percre, majd jól nyomkodjuk ki. A mandulát daráljuk le, a fokhagymát pedig vágjuk apróra és mindent tegyünk a turmixgépbe. Öntsük hozzá az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. A vizet folyamatosan adagoljuk hozzá. Ügyeljünk, hogy a levesünk ne legyen se túl sűrű, se túl híg. Turmixoljuk simára. Tálalásig hűtőben tároljuk. 

Mandulával, szőlőszemekkel, a tetejére csepegtetett olívaolajjal díszítsük. 

Tonhalsaláta

A halak szerelmeseinek nem is lehet jobb főzés nélküli főételt kitalálni, mint az avokádós tonhalsaláta. Elkészítése tíz percnél többet nem igényel!

Hozzávalók:

  • 40 dkg tonhalkonzerv 
  • fél darab kígyóuborka
  • koriander
  • 1 ek olívaolaj 
  • bors
  • 2 avokádó
  • fél fej lilahagyma
  • 2 ek citromlé
  • só 

Elkészítés:

A tonhalkonzervet jól csepegtessük le, majd az avokádót és az uborkát kockázzuk fel, a hagymát pedig vágjuk vékony szeletekre. Amennyiben korianderrel is ízesítjük, azt vágjuk apróra. Keverjük össze a citromlevet az olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd egy nagyobb salátástálban keverjünk össze mindent. 

Vegán kókuszgolyók 

Még tíz percre van szükség és felkerül a pont az i-re, egy mennyei desszerttel is kiegészül a menüsor. Ezek a brownie-hoz hasonló ízvilágot kínáló kókuszgolyók garantáltan mindenkit levesznek a lábáról. 

Hozzávalók: 

  • 80 g dió 
  • 80 g mandula
  • 170 g datolya
  • 50 g kakaópor
  • 60 g kókuszreszelék 
  • csipet só

Elkészítés: 

A diót és a mandulát robotgéppel daráljuk addig, míg masszaszerű állaga nem lesz. A kókuszreszeléken kívül adjuk hozzá a többi alapanyagot és aprítsuk tovább, míg közel homogén massza nem lesz belőle. 

Formázzunk belőle golyókat és hempergessük meg őket kókuszreszelékben. 

Egy órán át pihentessük a hűtőben, majd fogyaszthatjuk is. 

főzés

Tudj meg többet a termékről INNEN

Nézd meg ezt is!

Epres-áfonyás pite

Epres-áfonyás pite mascarpone krémmel

Az epres-áfonyás pite egy tökéletes nyári desszert, amely friss gyümölcsök zamatos ízével kápráztat el. Ez …