Főoldal / Ápoltság / Miért veszélyes a fejtetű?

Miért veszélyes a fejtetű?

A gyermekeinket fenyegető fejtetű leggyakrabban közösségekben, óvodákban, iskolákban terjed. Bárki elkaphatja függetlenül a haj ápoltságától, hosszától, minőségétől. A probléma azonban villámgyorsan bekövetkezhet, hiszen az apró élősködő szinte észrevétlenül szaporodik.

A tetű mindamellett, hogy diszkomfort érzetet vált ki, számos veszély forrása is lehet!

A vérszívás után piros, viszkető csípésnyom marad, mely a gyakori vakarás miatt könnyedén elfertőződhet. Az ilyenkor a sebekbe kerülő baktériumok és egyéb kórokozók nyirokér gyulladást alakíthatnak ki, mely hidegrázást és lázas állapotot von maga után.

Másik tipikus veszélye az allergiás bőrreakció, ami annak következményeként alakul ki, ha nem kezeljük időben a problémát. A csípések mellett jelentkező heves bőrgyulladás, felhólyagzott, nedvedző kiütések jellemzik. Ezért nem szabad várni, ha észrevesszük a fertőzést, azonnal kezeljük!

Habár a tetű nem terjeszt betegségeket, de a sebek miatt kialakult testi tünetek mellett olyan lelki problémákat is okozhat gyermekünkben, mint a szorongás, a félelem és a visszahúzódó magatartás. Továbbá ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a gyermek által hazahozott tetű, hamar az egész család problémája lehet könnyű terjedése miatt.

A sebeket a hajas fejbőrben a legnehezebb észrevenni! Így, ha tudomást szereztünk arról, hogy gyermekünk egyik iskolatársa megfertőződött, akkor megelőzésképp is használhatunk Pedexet, hogy a csemeténk véletlenül se kapja el ezt a kellemetlen és ciki „betegséget”.

Mindig tartsunk otthon az élősködők elpusztítására alkalmas Pedexet, ami rögtön kéznél van ha baj van, és segít megelőzni vagy akár megszüntetni a kórokozók tovább terjedését!

pedex 2

Nézd meg ezt is!

Elkezdődött a suli, ezekkel a betegségekkel VIGYÁZZ!

Sajnos az iskolai közösségekben gyakran előfordulhatnak különféle betegségek, melyek akár a te gyermeked épségét is …