Főoldal / Házi Praktikák ! / Nyári programok minden gyereknek!

Nyári programok minden gyereknek!

A nyári időszakot imádják a kis diákok, hiszen végre kiszabadulnak az iskola padból és indulhat az önfeledt móka és játék.

Egy szülő kicsit másképp éli meg ezt az időszakot, mert sajnos a nyári szünet a felnőtteknek már nem jár. Így kénytelenek vagyunk gondoskodni róla, hogy lekössük a gyermeket és kitaláljunk számukra néhány izgalmas programot.

Most szeretnénk segíteni az elfoglalt szülőknek, úgyhogy adunk pár ötletet, hogy valóban olyan elfoglaltságot találjunk ki a gyerekeknek, amit élveznek és szívesen töltik vele a nyári szünet napjait.

Főzzetek együtt

A kicsik még nagyon tudják élvezni a főzőcskézést. Adjatok nekik részfeladatokat: pucolás, kavargatás, méregetés és készítsetek együtt finom falatokat. Hasznos program, ami után jöhet egy kis falatozás.

Kertészkedjetek

A kerti növényeknek amúgy is nagy szüksége van a gondozásra. Fogjátok be a gyerekeket és nyomjátok a kezükbe az öntöző kannát. Ők is hasznosnak fogják érezni magukat és a növények is egyre szebbek lesznek.

Kézügyeskedjetek

A saját kézzel alkotott tárgyakkal mindenki büszkén dicsekszik. Már az interneten is szuper megvalósításra váró ötleteket találhattok. Nézzetek ki valamit, szerezzétek be a hozzávalókat és indulhat a kreatív program.

Irass össze vele bakancslistát

A legjobb megoldás arra, hogy ne nektek kelljen gondolkodnotok azon, hogy már megint milyen izgalmas programot találjatok ki a gyerekeknek. Ültessétek le őket, tegyetek eléjük egy papírt és máris kezdhetik összeírni azokat a megvalósítható programokat, amikre a legjobban vágynak a nyári szünet alatt.

Tanuljatok nyelvet, címkézzétek fel az otthoni tárgyakat

A nyelvtanulás egyik jópofa módja, ha a tárgyakat felcímkézitek, hiszen így minden alkalommal, amikor a szemetek elé kerülnek, rögzül, hogy hogy is hívják más nyelven.

Rendezzetek gyümölcsevő versenyt

A gyümölcsöket nem mindig egyszerű lenyomni a gyerekek torkán, de ha egy kis játékkal kötitek össze, akkor talán nagyobb kedvvel esnek neki a gyümölcstálnak, főleg, ha a győztesnek valami vonzó nyeremény jár.

Írjon egy dalt

Még ha nem rímel, az sem baj, de legalább kicsit töri magát a gyerek, hogy különféle szavakkal próbálja kifejezni gondolatait. A végére még valami vicces szöveg is lehet belőle, ami majd az egész családod elszórakoztathatja.

Készítsen saját újságot

Vegyetek elő régi újságokat, amikből nyugodtan kivághatja a gyerkőc a kedvenc képeit, aztán egy üres füzetbe ragasztva, címeket adhat neki és egy kis rövid szöveget is írhat hozzá, aztán a család majd értékeli a kiadványt.

Újítsátok fel a régi biciklit

Nem mindig van lehetőség új biciklit vásárolni, de ha magunk esünk neki egy kis optikai tuningnak, akkor költséghatékonyan újjá tudjuk varázsolni, nem mellesleg még egy szuper program is kerekedik a renoválásból. A megújult kerékpárral pedig már adott is a következő program.

Reméljük tudtunk kicsit segíteni és sikerült néhány jó ötletet adnunk a gyerekek nyári programjaihoz. Ne csak a négy fal között, a tv és a laptop előtt teljen a nyár! Részesítsétek előnyben a szabadtéri programokat, mert az igazi gyerek programokhoz a természet a legjobb hozzávaló!

Nézd meg ezt is!

Meggyleves

Frissítő nyári finomság: Az isteni meggyleves

A meggyleves egy klasszikus nyári fogás, melynek kellemesen savanykás íze és frissítő jellege igazán jól …