Főoldal / Házi Praktikák ! / Palacsintát reggelire?! IGEN!

Palacsintát reggelire?! IGEN!

A palacsinta szót elég kimondani és máris mindenki megkívánja. Tudjuk, hogy egy darab belőle sosem elég, sőt a legnagyobb veszélyt az jelenti, ha egy egész tányérnyi elénk kerül, mert addig esszük, amég a hasunk bele nem fájdul.

Szóval azt tudjuk, hogy desszertnek csodás, de gondoltatok már arra, hogy reggel vele kezdjétek a napot?

Talán első hallásra durvának tűnhet napindítóként ez az olajos, cukros finomság, de nem kell feltétlen az édes variációban gondolkodni. Ha semleges ízvilággal sütjük meg a tésztát, akkor szinte bármivel megtölthetjük, mintha csak egy tortilla lapunk lenne. Kerülhet bele sonka, sajt, zöldségek és máris kész a különleges “szendvics”. De nyugodtan megmaradhatunk a hagyományos variációnál is, hiszen ott a gofri, ami rendkívül hasonló alapanyagokból készül és már rég elterjedt, mint reggeli falat. De mi lehet az oka a palacsinta népszerűtlenségének reggeliként?

Talán magyarázhatjuk azzal, hogy frissen az igazi és ha reggeliként szeretnénk elfogyasztani, akkor bizony jó korán kellene kelni. Arról nem beszélve, hogy már a korai órákban összebüdösítjük magunkat és a lakást is. Ennél durvább talán már csak az lenne, ha a bundáskenyérrel indítanánk a napot, pedig azt is sokan szeretik. Szóval kissé pepecselős az elkészítés, de ha van időnk, például a hétvégi napokon, akkor próbáljuk ki egyszer, hogy palacsintával kezdjük a reggelt. Finom, laktató, energikus étel, amit garantáltan mindenki szeret. Mivel egy darab sosem készül belőle, csak több tucatnyi, így a különféle ízesítésnek köszönhetően kielégíthetjük ízlelőbimbóink minden igényét. Ugye már a te lelki szemeid előtt is ott lebegnek a palacsinták, a túrós, a diós, a lekváros és ha még arra gondolunk, hogy mindezt nyakon öntjük egy kis vanília vagy csoki öntettel, akkor már kezünkben is a serpenyő, hogy nekikezdjünk a tészta sütésnek.

De most mutatunk egy kis kedvcsinálót a sós variációkra! Engedd el a fantáziád és töltsd meg új hozzávalókkal a reggeli palacsintát!

p4

p2

p1p5

Nézd meg ezt is!

Gyulladácsökkentő élelmiszerek

4+1 gyulladáscsökkentő étel

A gyulladás egy természetes folyamat, amelynek során a szervezet reagál a testünkben rejlő sérülésekre vagy …