A pisztáciakrémes croissant varázslatos kulináris élmény: könnyed, mégis ízekben gazdag. Ez az isteni finomság garantáltan feldobja a nehezebb pillanatokat is. Hagyj egy kis teret az élvezetnek ebben a pazar, pisztáciával teli kulináris kalandozásban!
Hozzávalók (8 darab croissant):
- 250 g pisztácia
- 100 ml víz
- 190 g cukor (1/3 része a sziruphoz)
- 60 g keményítő
- ¼ tk só
- 100 g vaj (szobahőmérsékletű)
- 1 tk vaníliakivonat
- 2 tojás
- 2 ek tejszín
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt kardamom
- porcukor (tálaláshoz)
- 1 csomag előkészített croissant tészta
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
- Közben elkészítjük a szirupot: egy lábasba tegyünk vizet és 1/3 rész cukrot. Közepes lángon felforraljuk, közben keverjük, hogy a cukor feloldódjon. Tegyük félre hűlni.
- A töltelékhez a pisztácia nagy részét késsel vagy konyhai robotgéppel nagyon apróra vágjuk. A maradék pisztáciát durvára szeleteljük és félretesszük. A pisztáciát egy nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk keményítőt, sót, szobahőmérsékletű vajat, vaníliakivonatot, tojást, tejszínt, őrölt fahéjat, őrölt kardamomot, és a maradék cukrot. Körülbelül 2-3 perc alatt mixerrel összekeverjük, amíg egy krémes masszát nem kapunk.
- A bolti croissant tésztát kibontjuk, majd minden darabot hosszában kettévágunk.
- A kiflik mindkét vágott oldalát alaposan megkenjük az elkészített sziruppal.
- Egy zacskó segítségével töltsük meg a croissantokat pisztáciás töltelékkel, körülbelül 2/3 részét a croissant alsó felére nyomva.
- Helyezzük rá a kiflik tetejét és kenjük rá a maradék pisztácia keveréket. Ezután megszórjuk apróra vágott pisztáciával.
- A croissant sütőben, bélelt tepsiben sütjük kb. 12-15 perc alatt, amíg ropogós nem lesz. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd igény szerint porcukorral megszórva tálaljuk.
BradoLife alkoholos fertőtlenítő kendő bevetésen! Bármilyen felületről is legyen szó, fertőtlenítés terén nincs jobb választás nála!