Főoldal / Házi Praktikák ! / Praktikus ötlet, amitől illatos lesz a levegő porszívózás közben!

Praktikus ötlet, amitől illatos lesz a levegő porszívózás közben!

Porszívózás közben mindenki érezni szokta azt a jellegzetes „porszívószagot”, ami nem más, mint a porszívó által összegyűjtött és visszafújt mikroporok jellegzetes szaga. Ilyenkor a folyamatos szellőztetéssel tudjuk csak semlegesíteni a szoba kellemetlen illatát, azonban, ha hideg van, vagy ha épp esik az eső, nem esik túl jól a nyitott ablak melletti porszívózás.

A takarítás befejeztével mindenki hátradőlve inkább a lakás kellemes, tisztaság illatát szeretné érezni, ami a fárasztó munka gyümölcse, nem pedig a kellemetlen porszagot, ami elrontja a kitakarított lakás összhangját.

Sok mindennel lehet próbálkozni a papír porzsák folyamatos cseréjével, a szövet porzsákok gyakori mosásával, ezek azonban elég nagy macerával járnak és költségesek is, főleg, ha szüntelen új papírporzsákot veszünk, amivel a környezetünk is szennyezzük. A szoba illatosítók nem képesek teljesen elnyomni a porszívó által felkavart levegőt, amit hamar a lakásban található textíliák is magukba szívnak. Szerencsére van egyszerűbb megoldás is!

A boltokban található porszívóillatosítók, segíthetnek a bosszantó szag megszüntetésében. Rengetegféle illatban kapható, melyet a porzsákba helyezve, porszívózás közben és után is kellemes levegőt biztosítanak a lakásban, így nem rontjuk el a levegőt a porszívózás bűzös szagával. Sőt, praktikus megoldás, hogy még inkább illatos és tiszta legyen az otthonunk.

Nézd meg ezt is!

Nagytakarítás

Nyári nagytakarítás – Több idő magadra, kevesebb házimunkára!

A nyári hónapokban mindenki szeretné kiélvezni a napfényt és a szabadtéri tevékenységeket. Azonban ott a …