Főoldal / Ápoltság / Ragyogjon a hajad télen is!

Ragyogjon a hajad télen is!

A fakó, fénytelen, száraz haj miatt kellemetlenül érezhetjük magunkat. Úgy érezzük mindenki a mi hajkoronánkat figyeli, ráadásul a fénytelenség hátterében meghúzódó okok miatt, hajunk dússága is hamar csökkenni kezdhet. Így egyre inkább el fogjuk veszíteni ragyogó kisugárzásunkat! Mit tehetünk ez ellen?

A fénytelen, fakó haj, hajszárazságot jelent. Ilyenkor hajunk könnyebben töredezik, hamarabb lesz rövid, rossz állapotú. A téli hideg pedig csak olaj a tűzre, hiszen ilyenkor a fejbőrünkben lévő erek összehúzódnak, így a hajhagymák kevesebb oxigénhez és tápanyaghoz jutnak, melynek köszönhetően hajunk hamar élettelené változhat.

A hideg azonban nemcsak közvetlen, de közvetve is hatással van hajunk állagára. Télen szervezetünk csak kis mértékben jut friss gyümölcshöz és zöldséghez, így vitaminháztartásunk könnyen hiányossá válhat.

Ne feledkezzünk meg télen se a vitaminok pótlásáról!

Hajunk fényének egyik legfontosabb vitaminja a B vitamin, amelyhez vitaminpótló készítményeken kívül, az élesztőből is hozzájuthatunk. Másik fontos vitamin, amiről nem szabad megfeledkeznünk az A vitamin, melynek hatására hajunk fényes, bársonyos és sima lesz. Fogyasszunk ezért minél több sárgarépát és sütőtököt a téli szezonban.

Azonban a haj helytelen ápolása is előidézhet fakó hajat a vitaminhiány mellett.

Pár -nagymamánk korában is használt- praktikát kipróbálva sikereket érhetünk el!

Sörös öblögetés!

Samponozás után hajunkat öblítsük le sörrel várjunk pár percet majd mossuk le. Ne ijedjünk meg az alkoholszagtól az ugyanis szárítás során elpárolog a hajból.

Olajozz!

Kend be éjszakára a hajad olíva-, kókusz- vagy ricinusolajjal, rakj rá zuhanysapkát, tekerd be törölközővel – az olajok meleg környezetben hamarabb fejtik ki hatásukat – csak hagyd hatni egy egész éjszakán át. A bennük található nyomelemek hamar képesek regenerálni a száraz hajat

Készíts otthoni pakolást!

A tojás, a méz az olívaolaj mind jó hatással vannak hajunk fényére. Keverj össze 1 tojássárgáját egy kevés mézzel és olívaolajjal, majd hagyd hatni hajadon 15-10 percig és csak ezt követően öblítsd le. Az eredmény hatásos lesz!

A régi praktikák alkalmazása mellett elengedhetetlen olyan sampon használata, mely ténylegesen a haj fényességére gyakorol hatást. A csalánt tartalmazó samponok táplálják a fejbőrt és hidratálják az igénybe vett hajat, ezáltal hajunk ismét visszanyerheti régi fényét. 

Használtál már csalánt tartalmazó sampont? Ha nem, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld! 😉

3

 

 

Nézd meg ezt is!

Így készíts alulról fonott kontyot! VIDEÓ!

Te is szeretsz frizurákat készíteni akár magadnak, akár másoknak? Ha szívesen bíbelődsz a hajkészítéssel és …