Főoldal / Folttisztítas / Tippek, hogy hosszú életű legyen a mosógéped!

Tippek, hogy hosszú életű legyen a mosógéped!

A mosógép szinte minden nap dolgozik értünk, tisztává varázsolja a ruháinkat és illatot visz az otthonunkba. Éppen ezért jobb, ha megbecsüljük és vigyázunk “egészségére”, mert egy apró meghibásodás is az életébe kerülhet. Egy új mosógép vásárlása pedig nem kis költséggel jár, így a következő néhány dologra mindenképp figyelj oda, ha még hosszú ideig nem akarsz mosógép cserén gondolkodni!

A ruha mennyisége!

Próbálj mindig a mosógép előírásának megfelelő mennyiséget tenni a dobba, ami körülbelül 4-5 kg. Semmiképp ne tömj annyi ruhát a mosógépbe, amennyi csak belefér, hiszen akkor nem tud elég víz kerülni a dobba, amitől a mosás eredménytelen lesz és még a ruhák is roncsolódhatnak, nem mellesleg a mosógépnek is árthat. A túl kevés ruha sem jó ötlet, hiszen a kevés súly miatt jobban rázkodhat a gép, ami szintén meghibásodáshoz vezethet. Próbáld betartani, hogy félig, maximum háromnegyedig töltöd a gépet ruhával, így máris sokat tettél a mosógép  egészsége érdekében.

vízkő

Furcsa hang!

Ha rendszeresen furcsa kattogó, zörgő hangot hallasz a mosás közben, akkor érdemes megvizsgáltatni a gépet, hiszen az is előfordulhat, hogy valami bekerült a dob és az alkatrészek közé. Ha ezt nem kezeled, akkor egyre inkább roncsolódni fog a mosógéped és előbb utóbb végérvényesen tönkremehet.

Első számú ellenség a vízkő!

Érdemes rendszeresen vízkőoldót használni, mert a kemény víz könnyen vastag lerakódáshoz vezethet, mely idővel nagy gondokat tud okozni a mosógép működésében. Emellett a mosópor is képes lerakódni, mely meg is penészedhez, így még az egészségünkre is káros hatással lehet. Ezeket könnyen megelőzhetjük, ha alkalmanként General Fresh vízkőoldóval, tisztító mosást végzünk.

Vigyázz a penésszel!

Mivel a penész vizes, párás környezetben szaporodik a legjobban, így jobb, ha ügyelsz arra, hogy mosás után megfelelően szellőzzön ki a gépezet. Legalább 1-2  órára hagyd nyitva az ajtaját és a mosószer adagolót is. Így párásodás nélkül tudnak megszáradni a vizes felületek és nem adunk esélyt a penészesedésnek.

Ha ezekre odafigyelsz, akkor hosszú évekkel meghosszabbíthatod a mosógéped életét és megkímélheted a ruháid állapotát is. Ne vedd félvállról, mert egy új mosógép drága mulatság! Kis törődés és évekig hálásan szolgál majd a mosógép.

Nézd meg ezt is!

pluszkilók

Hogyan úszd meg a karácsonyt pluszkilók nélkül?

Lassan elkezdődik a karácsonyi időszak, ahol finomságok tömkelege kerül terítékre. Persze ezek az isteni ételek …