Főoldal / Házi Praktikák ! / Top 10 praktika, praktikus háziasszonyoktól!

Top 10 praktika, praktikus háziasszonyoktól!

Rengeteg fortély létezik a világon, amik sokat segíthetnek a különféle házimunkákban. Egy játékunknak köszönhetően sok háziasszony megosztotta velünk jól bevált praktikáit. Összeszedtük a legjobb, leghasznosabb tippeket és ebben a cikkben megosztjuk veletek.

Lehet, hogy lesz olyan praktika, amit már eddig is ismertél, de bízunk benne, hogy új tanácsokat is találsz köztük, melyeket szívesen megfogadsz majd. Számunkra is akadt néhány olyan ötlet, amiről még nem a hallottunk és alig várjuk, hogy kipróbálhassuk. 🙂

Top 10 praktika!

 

1.Mikró egyszerű takarítása: Tölts meg egy tálkát fél bögre vízzel, majd vágd félbe a citromot, és facsard bele a levét. Tedd a tálat a mikrohullámú sütőbe, majd melegítsd három percig közepes vagy magasabb fokozaton. Miután leállt, ne nyisd ki az ajtót, hagyd, hogy a forró, citromos gőz dolgozzon még öt percig. Majd konyharuhával töröld ki a mikrót, ragyogóan tiszta lesz!

citrom

2. Víz spórolás: Akinek tartályos a wc-je, tegyen téglát a tartályba, így kevesebb víz fogy 1-1 öblítésnél.

3. Rozsdamentes függönycsipeszek: A korrodált, fém függönycsipeszeket tedd ecetes vízbe, miután levetted a függönyöket. Ez lemarja róluk a rozsdafoltokat, így az nem fogja meg majd a nedvesen visszarakott tiszta függönyeidet.

4. Főzés tipp: Ha kemény a bab főzéskor, egy csipet szódabikarbónától hamarabb megpuhul.

5. Könnyebb tojáspucolás: Amikor tojást főzöl, mindig tegyél egy kis sót a vízbe, hogy könnyebben tisztítható legyen, ráadásul nem is repednek meg a tojások, mikor vízbe teszed.

tojás

6. Sajtos süteményeknél: Sós, sajtos sütiknél, amelyeknek a tetejét meg kell szórni reszelt sajttal, szórd meg a lereszelt sajtot pici liszttel és forgasd meg. Így szép szálas marad, nem olvad el.

7. Ha elsóztad az ételt: Ha túl sós az étel, krumplit kell belerakni, az kiszívja a sót!

8. Bútortisztítás: A fa bútorok és parketták fényesítésére, takarítására szuper megoldás, ha áttörölgeted használt teafilterrel. Meglepően csillogó lesz a végeredmény!

tee

9. Ha savanyú lett az étel: Ha túl savanyú lett az étel, tegyünk hozzá egy kevés enyhén cukrozott tejet, tompítja a savanyú ízt.

10. Fehér függönyök: A függönyöket sütőporral mossuk ki, így szép fehérek lesznek mosás után!

 

Nézd meg ezt is!

mézeskalács

Az ideális mézeskalács TITKA!

A karácsony hangulatát semmi sem idézi meg olyan tökéletesen, mint a mézeskalács illata, amely miközben …