Főoldal / Csináld magad / Új, egyedi ing, nulla forintból!

Új, egyedi ing, nulla forintból!

Biztos neked is van nem egy olyan ing a szekrényedbe, amiket maximum szökőévben egyszer veszel fel, de kidobni vagy elajándékozni mégsem szeretnéd.

A bevásárló központokba folyamatosan újabb és újabb olyan boltok nyílnak, melyek jobb minőségű ruhákat kínálnak jó áron, így nehéz nemet mondani egy-egy olyan darabra, amire adott pillanatban úgy érezzük nagy szükségünk van, azonban otthon újra felpróbálva mégis rájövünk, hogy sikerült egy újabb olyan darabot megvenni, ami feltehetően csak a szekrénybe fogja a helyet foglalni. A rengeteg akció, amit ezek az üzletek kínálnak, pedig csak növelik a felesleges ruhadarabjaink számát.

Szerencsére az újonnan hódító DIY őrületnek hála új életet önthetsz megunt, keveset használt ingjeidbe (Do It Yourself – azaz csináld magad). Rengeteg inspiráló ötlet jön velünk szembe nap, mint nap az interneten, hogy hogyan lehet egy kis kézügyességgel felfrissíteni a ruhatárunkat nulla forintból. Elég egy pár gyöngy vagy vágás és máris extravagánssá, egyedivé tudjuk varázsolni ruháinkat. Összegyűjtöttük a kedvenceinket.

Tedd egyedivé egy kis gyönggyel!

R2

Felfűzhető gyöngyökre, ollóra és cérnára lesz csak szükséged. Varrj az inggallérra bármilyen méretű, formájú és színű gyöngyöket. Ilyen ing tuti nem jön veled szembe az utcán!

Varrj zsabót ingedre!

R1

Ehhez ollóra, bármilyen anyagra, gombra, tűre és cérnára, esetleg ragasztópisztolyra lesz szükséged (ezt azonban helyettesítheted felvarrással is). Vágj ki az anyagból két egymással ellentétes csiga alakú darabot, varrd el a széleit majd utána varrd össze, így megkapod a fodros formát. Rögzítsd az ingre és rakj a felső részének közepére egy mutatós gombot! Mintha új inged lenne!

Rajzolj rá gallért!

R3

Akár egy hosszú ujjú pólóból is varázsolhatsz ing hatású ruhát! Ehhez csak textilfilcre vagy festékre és általad választott vágott mintára van szükséged (akár csipkésszélű tortaalátétre). Fesd vagy színezd a póló nyaka köré a mintát és máris egyedivé tetted megunt ruhadarabod!

Vágj bele!

R4

Vágj kedvedre mintát az ingbe. A vágott ruhák divatja hódít. A boltokban lógó ruhákon hol a derék résznél, hol a hátán találunk vágást. Azonban miért is ne vágnánk a dekoltázsunkhoz a mintát? Ehhez pedig csak ollóra van szükséged. Az se baj, ha rojtos lesz a széle, így igazi vagány inget tudsz majd birtokolni!

Készíts gyerkőcödnek ruhát!

R5

Kislányod is boldogan fogja viselni azt a kisruháját, amit a te ingedből készítesz neki. Ehhez csak ollóra, tűre és cérnára van szükséged!

Nézd meg ezt is!

5 izgalmas téli dekoráció!

Mi lenne, ha idén valami igazán különleges dekorációval dobnád fel az otthonodat a téli időszakban? …