Főoldal / Házi Praktikák ! / Láthatatlan és trükkös illatosító módszerek

Láthatatlan és trükkös illatosító módszerek

Mindenki szereti a finom illatokat. Évszázados hagyományaink közé tartozik, hogy finom parfümöket készíttetünk, vásárolunk magunknak, hogy elbűvölőek, vonzóak legyünk vagy csak jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Egy megfelelő illat magabiztosabbá tesz, segít az önkifejezésben és gyönyörködtet.

Manapság nem csak magunkon imádjuk használni az illatokat, hanem lakásunk illatosítására is megvannak a megfelelő eszközeink.

Több módon is be tudjuk csempészni az illatokat a falak közé:  illatosító gyertyák, párologtatók, légfrissítő spray-k, gélek, pálcás légfrissítők stb.

De akad néhány olyan trükkös módszer, amivel még jobban illatossá tehetjük az otthonunkat. Szinte láthatatlan módon áraszthatjuk el finomabbnál, finomabb illatokkal a levegőt. Lehet, hogy te nem is ismered ezeket? Nézzük, milyen trükkös megoldásokkal lehet még illatosabb az otthonod.

Szekrényillatosító: nem mindenki használ ilyet, pedig nemcsak a ruhákat, de a szobát is illatossá teszi, hiszen egy jó minőségű szerkényillatosító olyan intenzív illatokat áraszt, mely a szekrény ajtó mögül is kitör és csak azt vesszük észre, hogy illatozik az otthonunk.

Illatos szemeteszsák: próbáltad már? Ez valami fantasztikus találmány, hiszen mi sem bűzösebb, mint a többnapos szemét, aminek a szaga szintén kiszökik a szemetesből és elrontja az otthonunk tiszta levegőjét. Ezért is érdemes illatos zsákra cserélni a mostanit, hiszen minél több helyről áradnak az illatok, annál illatosabb lehet a lakás, szagokról pedig hallani sem akarunk.

Porszívóillatosító: ezt a kis illatosító rudat csak be kell szippantani a porszívóba és máris nem a por szagát fogjuk érezni takarítás közben, hanem egy illatfelhőt fog kifújni a masinánk. Ezentúl nem is porszívónak, hanem illatfújónak fogjuk hívni!

Önműködő illatosító: mivel egész nap nem tudunk egy légfrissítővel a kezünkben rohangálni, ezért remek dolog, ha van egy olyan készülékünk, ami magától fújja a levegőbe az illatokat. A legtöbb ilyen készüléken be lehet állítani, hogy milyen időközönként fújja ki az illatfelhőt, így ha nem vagyunk otthon, akkor is gondoskodik valaki az illatosításról.

Mi praktikus háziasszonyok legyünk kreatívak és illatosítsuk otthonunkat trükkösebbnél trükkösebb megoldásokkal.

Nézd meg ezt is!

Epres-áfonyás pite

Epres-áfonyás pite mascarpone krémmel

Az epres-áfonyás pite egy tökéletes nyári desszert, amely friss gyümölcsök zamatos ízével kápráztat el. Ez …