Főoldal / Gyereknevelés / 4 fontos tipp, amivel nyáron megőrizheted gyermeked egészségét

4 fontos tipp, amivel nyáron megőrizheted gyermeked egészségét

Itt a nyár, a nyári szünet és természetesen az iskolai vakáció. A gyerekeknek ez egy szuper időszak, mert kötetlenek és iskolamentesek a hétköznapok, nem kell reggel korán kelni és esténként házit írni. Lehet menni mindenféle szuper kreatív táborba, kirándulni a szabadba vagy fantasztikus játszóparkba. Bár a gyerekek ilyenkor elengedik magukat, egy jó szülőnek nem is olyan pihenős a nyár, nem igaz? Annyi mindenre kell figyelni, hogy azt talán összeírni is nehéz volna.

Az első és legfontosabb természetesen az, hogy gyermekünket nyáron is

 védjük és védelmezzük, például a megbetegedések és sérülések ellen. 

Éppen ezért mi most összeszedtünk 3 tippet számodra, 

hogy mire is érdemes elsődleges odafigyelni. 

 • Gyümölcsöt nekik
  Mivel szerencsére a nyár a finom, zamatos gyümölcsök évszaka és időszaka, viszonylag könnyű dolgunk van, hogy a megfelelő vitamin mennyiséget a kicsik szervezetébe juttassuk. Ez azért is fontos, mert nyáron is támadhatnak a bacik és vírusok, hiszen könnyen meg lehet fázni ilyenkor is, de még egy komolyabb, lázas vírust is össze lehet sajnos szedni. A barack, a szőlő, málna és társaik mind-mind telis-tele vannak szuper vitaminokkal.

Nyáron akár házilag elkészített fagyiba, frissítőbe, smoothi-ba,

de még süteménybe is beleteheted ezeket a friss gyümölcsöket. 

Vagyis a trükk itt az, hogy egy kis édességgel simán rá tudod venni a gyereket arra,

hogy vitamindús gyümölcsöt egyen.

 • Baktérium támadás ellen
  Nyáron is támadhatnak a baktériumok, főleg, hogy a gyerkőc a nyári szünidő alatt számos helyen megfordul. Akár strandolás vagy medencézés közben, akár erdei kiránduláskor vagy bármilyen játékos, szabadtéri program során sajnos a bacik a gyerkőc bőrén keresztül könnyen okozhatnak megbetegedést is.

Ezért jó, ha mindig kéznél van a BradoLife gél vagy annak kendős változata,

 ami szuperül hatástalanítja ezeket a baktériumokat, és ha éppen nem tud

kezet vagy arcot mosni, akkor is tisztán tartja a gyermek bőrét.

 • Sportolás és mozgás tábor előnyben
  Nyáron persze ne szervezzünk minden napra és minden hétre táboros elfoglaltságot a gyerekeknek, de a táborok azért nem baj, ha némi rendszert visznek ezekbe a napokba is. A kreatív táborok mellett érdemes legalább egy mozgásos tábort is beépíteni a nyári menetrendbe. Hiszen úgy egyébként nyáron a melegben vagy a családi balcsizás, akár tengerpartozás mellett sem mi felnőttek, sem a kicsik nem mozognak annyit.

De egy fejlődő, növésben lévő szervezetnek nagyon nagy szüksége van a rendszeres

mozgásra és ezt nyáron sem szabad teljesen kiiktatni. 

Szerencsére számos sportolásos és mozgásos tábort lehet már találni. 

A táncórák és művészi mozgásos órák, táborok nagyon népszerűek ilyenkor, érdemes

egyet-kettőt meglibbenteni a gyerkőc előtt,

biztosra veszem, hogy az egyik majd felkelti az érdeklődését.

 • Inni, inni és itatni
  Nyáron a nagy játékban, az állandó programokban könnyen előfordulhat, hogy a gyerkőc elfeledkezik arról,  hogy eleget igyon. És hát a melegben, a kánikulában, főleg a nagy strandolásban nagyon ki lehet száradni. Sajnos ilyenkor rá kell szólni minden kicsire és nagyra, hogy “Na ugyan már, állj meg egy percre és igyál néhány kortyot!” Nem túl hálás feladat, de erőltetni kell, hiszen a kiszáradás nem játék. Érdemes vicces és színes kulacsba tenni nekik az innivalót, és mondjuk valami finom nyári szörpöt beleönteni, mert akkor legalább reménykedhetsz, hogy tényleg iszik belőle napközben. Lehetőleg kerüljük a túl cukros üdítőket, a házi szörpöt se édesítsük túl, mert a cukor csak elvonja a szervezet víz mennyiségét, és akkor megint csak könnyen kiszáradhat a lurkó.

Nézd meg ezt is!

Miket ne hagyj elől a gyerek miatt?

Általában tudják a szülők, hogy mit ne hagyjanak elől akkor, amikor a gyermek “önjáró” lesz. …