Főoldal / Életmód / 5 szuper nyári trükk, hogyan űzd el a legyeket!

5 szuper nyári trükk, hogyan űzd el a legyeket!

Persze-persze, örülünk a nyárnak meg a melegnek, hogy lehet szellőztetni meg minden, de sajnos van ennek az egésznek egy árnyoldala is. Ugyanis a legyek előszeretettel jönnek-mennek a lakás és a kültér között. Míg számukra ez amolyan jókedvű ingázás, bizonyára neked is csak bosszúságot okoz? Sok háziasszony van így ezzel, ezért utánajártunk, milyen praktikákkal lehet elűzni és távol tartani a legyeket.

 • A gyömbért nem komálják
  A legyek bizonyos illatokra érzékenyek. Meglepő, hiszen a kutyapiszoktól kezdve minden ilyesmire rászállnak, de mégis vannak aromák, amelyek egyszerűen taszítják őket. A gyömbér is ilyen, hiába kellemes számunkra ez az illat. A gyömbéres légyriasztó percek alatt összedobható. Egyszerűen csak fél liter vízbe keverj  szárított, por állagú gyömbért, utána ezzel permetezd be a lakás vagy a ház ablakainak és ajtóinak környékét, sőt még a függönyre is fújhatsz a tuti hatásért.

 

 • A magyar konyhának igen, a legyeknek nem jó a paprika
  Ugyanígy elriasztja őket a paprika erős illata is. Most az őrölt paprikára vagy a chilis változatra kell gondolni, mert a növény elültetve a kertben vagy az udvaron nem bír ilyen hatással. Egészen egyszerűen szórj csak egy tálba ilyen őrölt szemű paprikát és védelmezi majd a házat a legyektől.

 

 • Almaecetes légycsapda
  Szükséged lesz az almaecet mellé még mosogatószerre is, ezeket kell összekeverned a következő arányban: 2 pohár almaecet, 1 pohár mosogatószer. Az így kapott masszát tedd egy tálba, akaszd fel magasra, lehetőleg 2-3 méteres magasságban. Ez nem elriasztja majd a legyeket, hanem megfogja. Ugyanis az almát és almaecetet imádják, de a mosogatószer miatt benne ragadnak majd a kelepcében.

 

 • Nem bírják a zsályát
  A hangyákhoz hasonlóan a legyek sem annyira csípik a zsályát. Érdemes frissen szedett zsályát akár egy kisebb tálban, akár légáteresztő kis szütyőben felakasztani és a legyek nem fognak ingázni a házban.

 

 • Szegfűszeg aroma
  Bizony a szegfűszeg és a legyek ősellenségek. Érdemes tehát szegfűszeg illóolajat párologtatni a lakásban, így az illat is kellemes lesz, ami bejárja a helyiséget és még a legyek is távol maradnak. De ha annyira nem vagy illóolajos, akkor a karácsonyi módszert is alkalmazhatod, amikor narancsba szúrsz szegfűszeget. Bár ez utóbbi jellegzetesen karácsonyi hangulatot idéz és az illata is olyan, de nyáron is szuper dekorációs elem és még a legyek sem fognak beszállni hozzád.

A Praktikus Háziasszonyok termékei közül szuper választás legyek ellen

az Unitox légy- és szúnyogriasztó!

Keresd a terméket a weboldalon!

 

 

Nézd meg ezt is!

Baktérium-veszély az autódban

Gondoltad volna, hogy az autód egy elsőszámú veszélyforrás a baktériumok tekintetében? Ugyanis több baktérium fordulhat …