Főoldal / Praktikus megoldások / Édes örömök mesterműve: A tökéletes banános muffin
Banános muffin

Édes örömök mesterműve: A tökéletes banános muffin

Ennek a finomságnak már csak a neve is mosolyt csal az ember arcára. Egy olyan desszert, ami tökéletesen ötvözi a puhaságot, az édességet és a banán ízének frissességét. Nemcsak ízletes, de egészséges összetevői miatt tápláló is. És ami még ennél is jobb, hogy elkészítése rendkívül egyszerű és gyors. Tökéletes választás tízóraira vagy akár uzsannára is. 

A banános muffin egy klasszikus recept, amelyet szinte minden háztartásban megtalálható az alapanyagokból áll. Lehet egyszerű, klasszikus recept alapján készíteni, vagy lehet csokoládéforgáccsal, dióval, mazsolával gazdagítani. Egyesek akár kókuszreszelékkel vagy vaníliával is feldobják az alapot. Na de lássuk  az alap receptet.

Hozzávalók:

  • 2-3 érett banán
  • 1/2 csésze olvasztott vaj vagy olaj
  • 3/4 csésze barna cukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 és 1/2 csésze liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • Opcionálisan: 1/2 csésze dió vagy csokoládé chips

Elkészítés:

  1. Először előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítjük a muffin sütőformát muffin papírokkal vagy kis vajjal kikenve.
  2. Egy közepes méretű tálban villával törjük össze a banánokat, amíg pépes állagúvá nem válnak.
  3. Adjuk hozzá az olvasztott vajat vagy olajat a banánhoz, majd adjuk hozzá a barna cukrot, a tojást és a vanília kivonatot. Keverjük össze jó alaposan.
  4. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
  5. Öntsük a száraz hozzávalókat a nedves hozzávalókhoz, és  keverjük össze addig, amíg éppen csak össze nem állnak. Ne keverjük túl, hogy elkerüljük a túlzott gluténképződést, ami kemény muffint eredményezhet.
  6. Ha szeretnénk, most adhatjuk hozzá a diót vagy csokoládé chipseket, hogy extra textúrát és ízt adjunk a muffinokhoz.
  7. Osszuk szét az elkészült tésztát a muffin formákban, minden formát kb. 3/4-ig töltve.
  8. Süssük a muffinokat előmelegített sütőben 18-20 percig, vagy amíg a tetejük aranybarna nem lesz.
  9. Amikor elkészültek, vegyük ki őket a sütőből, és hagyjuk őket kicsit hűlni, mielőtt tálalnánk.

Jó étvágyat!

Nézd meg ezt is!

Répa krémleves

Répakrémleves – egyszerű és finom recept a hétköznapokra

A nyári melegben is vágyunk egy könnyed, mégis tápláló levesre, ami nemcsak finom, de egészséges …