Főoldal / Házi Praktikák ! / Hogyan fehérítsd függönyeid otthon, hogy még a szomszédasszony is megirigyelje?
Makulátlan fehér függöny.
Tuti biztos megoldás a fehér függönyök tisztítására.

Hogyan fehérítsd függönyeid otthon, hogy még a szomszédasszony is megirigyelje?

A friss, tiszta függönyök nemcsak szép látványt nyújtanak az otthonunkban, de a belső tér hangulatát is meghatározzák. Az idő múlásával azonban a függönyökön megjelenő foltok és a szennyeződések eltávolítása kihívást jelenthet. Szerencsére itt van néhány tuti megoldás, hogy visszanyerd a függönyeid eredeti szépségét, tisztaságát és ragyogását. 

Előkészítés:

Először is, fontos, hogy megfelelően előkészítsd a függönyeidet. Szánj időt arra, hogy megismerd őket a rajtuk lévő útmutató alapján. Ezáltal egy biztosabb képet kapsz a gyártó által ajánlott tisztítási útmutatóról. Ez segít elkerülni az esetleges károkat vagy elszíneződéseket.

Fehérítőszerek és tisztítószerek:

Amikor a függöny fehérítéshez hozzákezdesz, fontos kiválasztani a megfelelő fehérítőszert vagy tisztítószert. Ha a függöny anyaga alkalmas rá, választhatsz klóros vagy oxigénes alapú fehérítőszert. Ne felejtsd el tesztelni a kiválasztott terméket egy kisebb, kevésbé látható területen, hogy megbizonyosodj róla, hogy nem fogja károsítani a függönyöket.

Kézi vagy gépi mosás:

A fehérítési folyamatot megkezdheted kézi vagy gépi mosással. Ha a függöny anyaga megengedi és a méretei is megfelelőek a mosógépbe, választhatod a gépi mosást. Ne felejts el egy gyengéd mosási ciklust és hideg vagy langyos vizet választani a legjobb eredmény érdekében. Kézi mosás esetén használj egy tágas edényt vagy fürdőkádat, amiben könnyedén tudod mozogatni a függönyöket.

Utókezelés és öblítés:

Miután a függönyök a fehérítőszerben áztak, fontos az alapos öblítés. Gépi mosás esetén használj extra öblítést, hogy teljesen eltávolítsd a maradék fehérítőszert. Kézi mosás esetén öblítsd ki a függönyöket bőséges vízzel, majd nyomd ki óvatosan a felesleges vizet.

Szárítás:

A függönyök szárításához válassz egy jól szellőző területet vagy használj szárítógépet alacsony hőfokon. Ne tedd őket közvetlen napfénynek vagy erős hősugárzónak ki, mivel ezek károsíthatják a függönyöket. Győződj meg arról, hogy teljesen megszáradtak, mielőtt visszahelyeznéd őket a helyükre.

Vasalás és felhelyezés:

Miután a függönyök teljesen megszáradtak, vasald ki őket az ajánlott hőmérsékleten. Ez segít eltávolítani a gyűrődéseket és visszaadja a függönyöd szép, sima megjelenését. Végül helyezd vissza a helyére és gyönyörködj a frissített, fehérített függönyökben!

Mindehhez pedig keresel, egy szuper fehérítőt, akkor most a Splash függönyfehérítő adalékot ajánljuk neked. Egyszerű, gyors és nagyon hatékony! Próbáld ki, garantáltan nem fogod megbánni.

Nézd meg ezt is!

5 praktikus tipp a hófehér függönyökért

Praktikus tippek, praktikus háziasszonyoktól Rend a lelke mindennek. A lakás szép tisztaságához nélkülözhetetlenek a vakítóan …