Főoldal / Praktikus megoldások / Joghurtos pohárkrém epres zselével: Könnyű és finom desszert minden alkalomra
Epres pohárkrém

Joghurtos pohárkrém epres zselével: Könnyű és finom desszert minden alkalomra

Egy ínycsiklandó, hűsítő desszert, amely minden alkalomra tökéletes választás. Ez a pohárkrém nemcsak az ízlelőbimbókat kényezteti, de látványával is elkápráztat, így ideális lehet nyári partikra, baráti összejövetelekre vagy akár egy hétvégi családi ebéd lezárásaként is. Készítsd el ezt a lenyűgözően egyszerű és finom desszertet, és élvezd a nyár legjobb ízeit egy pohárban!

Hozzávalók:

Joghurtos réteghez:

  • 500 g natúr görög joghurt
  • 2 evőkanál méz vagy ízlés szerint más édesítőszer
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Epres zseléhez:

  • 300 g friss vagy fagyasztott eper
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag zselatin (vagy zselatin helyettesítő, pl. agar-agar)

Kekszmorzsához:

  • 150 g zabkeksz vagy bármilyen más kedvelt keksz
  • 50 g olvasztott vaj

Elkészítés

1. Epres zselé

Epret előkészítjük: Ha friss epret használunk, alaposan megmossuk és feldaraboljuk. Ha fagyasztott epret használunk, hagyjuk kiolvadni.

Főzés: Az epret egy kis lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, majd közepes lángon főzzük, amíg az eper levet enged és megpuhul (kb. 5-10 perc).

Pépesítés: A megpuhult epret botmixerrel pépesítjük, majd hozzákeverjük a zselatint a csomagolásán található utasítások szerint.

Hűtés: A zselés keveréket félretesszük hűlni, amíg elkezd besűrűsödni, de még nem teljesen szilárd.

2. Joghurtos réteg elkészítése

Keverés: Egy nagy tálban összekeverjük a görög joghurtot, a mézet és a vanília kivonatot, amíg egységes, sima krémet nem kapunk.

3. Kekszmorzsa készítése

Aprítás: A zabkekszet apró morzsákra törjük. Ehhez használhatunk konyhai robotgépet, vagy akár egy zacskóban, sodrófával összetörhetjük.

Keverés: Az aprított kekszmorzsát összekeverjük az olvasztott vajjal, amíg homogén keveréket nem kapunk.

4. Rétegezés és tálalás

Rétegezés: Poharakba vagy kis tálkákba kezdjük el rétegezni a desszertet. Először egy réteg kekszmorzsát teszünk az aljára, erre egy réteg joghurtos krém kerül, majd az epres zseléből egy réteg következik. Ezt a folyamatot ismételjük, amíg a pohár megtelik.

Hűtés: Az elkészült pohárkrémeket legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a zselé teljesen megszilárduljon.

Díszítés: Tálalás előtt díszíthetjük friss eperrel, mentalevelekkel vagy akár egy kevés extra kekszmorzsával is.

Nézd meg ezt is!

Répa krémleves

Répakrémleves – egyszerű és finom recept a hétköznapokra

A nyári melegben is vágyunk egy könnyed, mégis tápláló levesre, ami nemcsak finom, de egészséges …