Főoldal / Lakás gondozása / Tavaszi nagytakarítás: kezdd a fürdőszobával

Tavaszi nagytakarítás: kezdd a fürdőszobával

Ha nagytakarításról van szó, érdemes alapos munkát végezni, ehhez most összeszedtünk nektek néhány tippet, hogy megkönnyítsük a dolgotokat:

Tedd élménnyé a takarítást:

Ha van segítségünk, vagy társaságunk, jobban megy a munka, ha viszont inkább egyedül szeretsz takarítani, indíts el egy kellemes zenét, kezdd a napot egy  kiadós reggelivel és egy finom kávéval, ami biztosan megadja a kellő löketet.

Osszuk fel kisebb feladat-részekre

Érdemes részenként haladni, ha nem akarunk a lakás egyik feléből rohangálunk a másik felébe, mert eszünkbe jutott, hogy amott is van egy már-már elfelejtett koszos rész. Ezek után ne csodálkozzunk, ha elfelejtünk valamit, vagy úgy elfáradunk takarítás közben, hogy állva elalszunk mielőtt befejeztük volna. Egy ilyen rohangálós nap után pedig biztos nem lesz kedvünk újra nekilátni a feladatoknak. Ha viszont szépen, lépésről lépésre haladunk sokkal kevésbé megterhelő az akár több napos takarítás is.

Tudd le a nehezét:
Érdemesebb a nehezebb résszel kezdeni, mert ha az kész van, utána jogosan érezhetjük, hogy a többi már csak gyerekjáték lesz. Ilyen például a fürdőszoba, ahol a legtöbb problémát általában az eltömődött lefolyócső okozza, vagy a sok sok éve alaposan el nem távolított vízkő. 

Szerezd be a nélkülözhetetlen takarítószereket:

  • Ha fürdőszoba, akkor vízkőoldó! Ez az első és legfontosabb tisztítószer, ami a lakás többi pontján is nagy segítség lesz. A fürdőben a csempe, a csaptelepek, a mosdó és a kád körül is bőven lesz mit lesúrolni, hiszen a vízkő hétről-hétre újra lerakódik, még akkor is, ha rendszeresen takarítasz. Úgy érzed durva helyzet alakult ki vízkő terén? Akkor egy erős súrolószer kell neked, ami minden nehezen eltávolítható vízkőtől megszabadít. Ha gyorsan és hatékonyan szeretnél végezni a takarítással, akkor szerezz be egy Brado Club vízkőoldót, ami foszforsavval segít!

 

  • Az előbb említettük az eltömődött lefolyókat. Nyugodtan megvontad a vállad, hogy nálad ezzel nincs gond? Biztos vagy ebben? Hiszen sokszor nem látható szemmel, hogy dugulás van, csak azt érezzük, hogy folyton kellemetlen szagok áradnak a fürdőszobában. Biztos, ami tuti, önts a lefolyóba egy kis Búvárt és észre fogod venni, hogy eltűnnek a szagok, ha pedig eddig nem volt hasonló gondod, akkor sem árt a megelőzés havonta egyszer. 

 

  • Ha szeretnéd, hogy ne csak tiszta, de illatos is legyen a fürdő, akkor vess be néhány illatozó praktikát. Amennyiben a wc a fürdőszobában helyezkedik el, akkor mindenképp érdemes wc-tartály korongot vagy wc deót tenned bele. Még egy kis trükk, amit mi be szoktunk vetni, hogy Arola szekrényillatosítót teszünk valahova, mert nem csak szekrénybe, bárhova fel lehet ragasztani, öntapadós felülete még a csempén is fent marad. Az illat, amit áraszt nagyon kellemes, tavaszias, tiszta illat, így ha szeretnétek folyton illatozó fürdőszobát, akkor próbáljátok ki!

 

Nézd meg ezt is!

Nyári könnyű saláták – villámrecept

Nemcsak a strandszezonra való felkészülésben segítenek a saláták nyáron, de a nagy melegben még jobban …