Főoldal / Sütés-főzés / Kedvcsináló grill-partyhoz!

Kedvcsináló grill-partyhoz!

A szabadban való sütögetés a nyár legjobb programjainak egyike. Ilyenkor nincs is másra szükség, mint néhány jó barátra, egy grill sütőre és megfelelő mennyiségű étel, italra. Ha ez adott, akkor már a jó hangulattal sem lehet probléma. De mit is tegyünk pontosan a grill sütőre? Adunk néhány tippet, melyek között mindenki megtalálja a kedvére valót.

– Halak a grillen

A lazactól elkezdve a tonhalon, a keszegen és a pisztrángon át szinte bármilyen halat a forró rácsra vethetünk, de legyünk óvatosak, mert a hal húsa rendkívül omlós és bőre hajlamos rátapadni a rácsra, így olajozzuk meg a rácsot, hogy ne legyen ezzel probléma. Süthetjük egyben, szeletelve vagy akár fóliába csomagolva, de túl sokáig ne pihentessük a forróságban, nehogy kiszáradjon, hiszen a hal húsa akkor a legfinomabb, ha krémesen omlik a szánkba.

– Ne csak húst

Nem kell feltétlen vegának lenni, ahhoz, hogy a grillezett zöldségek mellett döntsünk. Lehet akár kiegészítése a grill húsnak, de önmagában is képes megállni a helyet. A jól megfűszerezett, színes zöldségek kímélik szervezetünket a nyári melegben. Könnyű, ínycsiklandó, pikáns falatok.

– Gyúrjuk fasírttá

Ha például imádod a hamburgert, de persze vagy annyira gourmet, hogy nem a gyorsétterem jutott most eszedbe, hanem a frissen elkészített hamburgerek szerelmese vagy, akkor készítsd el magadnak a kifogástalan variációt. Gyúrd össze a húsgombocót saját szád íze szerint, nem kell spórolni a fűszerekkel, hisz úgy a jó, ha ízes az étel. Ha kész van a grillen sütés után akár magában, akár egy szendvicset megtöltve is remek harapnivaló lesz belőle.

– Sertéstarja

A hús, ami a grillezés minden pillanatát “élvezi”. Ez a hús az izzó parázson feküdve tökéletes étellé formálja magát. Mivel bővelkedik a zsírban, nem szárad ki, hanem a pikáns fűszerezést követően, ropogósra sütve szaftosan borul a szánkba.

– Húzzuk nyársra

Ereszd szabadjára a fantáziádat! A nyársra szinte bármit felhúzhatsz a hústól elkezdve a halakon és a zöldségeken át. Mindenki maga rakhatja össze a kedvére való grillpálcikát, ami látványos és színes finomság lesz a tányéron.

unitox

A grillezés valóban egy nagyszerű kikapcsolódás. Ha tehetitek álljatok neki egy grillparty szervezésének, töltsetek együtt egy felejthetetlen napot a barátokkal vagy a családdal. Nézzetek ki egy szuper, eső mentes nyári napot, de készüljetek fel a szúnyogok ellen is, mert a jó hangulat egészen hajnalig tolhatja a sütögetős délutánt és nem jó, ha beárnyékolják az estét az undok kis vérszívók. Grillezésre fel!

Nézd meg ezt is!

Gyulladácsökkentő élelmiszerek

4+1 gyulladáscsökkentő étel

A gyulladás egy természetes folyamat, amelynek során a szervezet reagál a testünkben rejlő sérülésekre vagy …