Főoldal / Sütés-főzés / Mennyei túró rudi torta – sütés nélkül

Mennyei túró rudi torta – sütés nélkül

A túró rudi az egyik legkedveltebb magyar desszert. Rengetegen rajonganak ezért az ízletes túró és csoki párosért, így arra gondoltunk sokan örülnétek egy olyan receptnek, mely valódi sütemény formájában varázsolja elénk az említett csoki ízélményét. A következő recept amellett, hogy istenien finom, ráadásul rettentően egyszerű is. Sütés nélkül, villámgyorsan elkészítheti mindenki. Essünk neki gyorsan, hogy mihamarabb a család tányérjára kerülhessen ez a túrós finomság.

Hozzávalók:

Alap: 

25 dkg darált keksz

10 dkg vaj

10 dkg étcsoki

Túrós réteg:

50 dkg túró

4 csomag vaníliás cukor

6 evőkanál tejföl

1 citrom reszelt héja

4 dl tejszín

2 kis csomag zselatin fix

Csokoládés réteg:

10 dkg étcsoki

1 dkg vaj

Tetejére:

20 dkg étcsoki

2 dkg vaj

Ahogy látjátok a csokit nem sajnálták a receptből 🙂 De az igazi túró rúdi is csak csokiból és túróból áll, így valóban nagyon hasonló ízhatást érhetünk el.

Lássuk, hogy készül:

1. Első lépésként olvasszuk fel a vajat az étcsokival, majd keverjük össze a darált keksszel és az így kapott egyveleget egy sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk. Ez mehet is a hűtőbe.

2. A tejszínt kemény habbá verjük. Fogunk egy másik tálat, amiben a túrót a tejföllel, a cukorral, a citrom héjával összekeverünk, majd hozzáadjuk a zselatin fixet és néhány percig robot gép segítségével simára keverjük. A túrós masszát óvatosan keverjük össze a tejszínnel, majd a felét a kekszes alapra öntjük és visszatesszük a hűtőbe.

3. A csokis réteg következik, melyben a csokoládét és a vajat felolvasztjuk és a megszilárdult túrós rétegre csurgatjuk, majd óvatosan szétoszlatjuk.

4. Jöhet a túrós réteg másik fele, de csak ha már kellőképpen megszilárdult a csokis réteg.

5. Vonjuk be az egészet még egy réteg csokis réteggel. Hasonlóan a korábbi csokis réteghez, most is olvasszuk fel a csokoládét a vajjal és a túrós réteg tetejére öntve, szépen eloszlatva fedjük be az egész süteményünket.

Tipp: forró vízbe mártott késsel könnyebb lesz majd szeletelni.

Ha már kicsit túl sok lenne a csoki, akkor a köztes réteget nyugodtan kihagyhatjátok.

tr

Valljátok be, máris összefutott a nyál a szátokban 🙂 Akkor mire vártok?! Essetek neki és gyorsan készítsétek el!

 

Nézd meg ezt is!

Epres tiramisu

Fenséges nyári desszert: Az epres tiramisu

Az epres tiramisu egy kifinomult és ízletes változata a hagyományos olasz desszertnek, amelyet a klasszikus …