Főoldal / Takarítás / Ezeket tudtad a penészről?

Ezeket tudtad a penészről?

Vedd fel a harcot, a penész makacs ellenfél!

Leggyakrabban télen kerül elő szürke, fekete, zöld foltok formájában. Találkozhatsz vele a fürdőszobában és a lakás bármelyik hidegebb, sötétebb pontján. Szerencsés vagy, ha csak hallomásból ismered a makacs penészfoltokat. Nemcsak csúnyák, de komoly egészségügyi problémák okozói, ezért nagyon fontos, hogy ne oszd meg vele a lakásod!

Nemcsak esztétikai egészségügyi probléma is

A penészgombák levegőben szálló spóráit belélegezzük és bár nem mindegyik mérgező, szinte az összes irritálja a nyálkahártyákat. Így szemviszketés, orrfolyás, torokkaparás, köhögés jelentkezik. Ha folyamatosan penésszel szennyezett lakásban élsz allergia, asztma, más krónikus légúti betegségek is kialakulhatnak. A gyermekek, főleg az újszülöttek a legérzékenyebbek, a penész a többi allergénnel szemben is túlérzékennyé tesz és akár más típusú allergiák is kialakulhatnak emiatt.

Mégis hogy kerül penész a lakásba, ha állandóan takarítasz?

Sajnos az a helyzet, hogy a penész bárhol megjelenhet. A penésznek bőven elég egy új építésű lakás rosszul szigetelt fala, vagy egy szekrénysor mögötti terület, egy rosszul szellőző fürdőszoba zuhanykabinja és a gomba azonnal otthonra talál.

Megtelepedéséhez igazából három dologra van szüksége, nedvességre, tápanyagra és persze penészgombaspóra.  Tápanyagnak tekinthetjük a tapétát és a faburkolatokat, vagyis a lakás páratartalma az egyetlen dolog, amit kontrollálni tudsz, vagyis nem kizárt, hogy nálad is felbukkant már csak nincs szem előtt!

A penész a hűvös, sötét helyeket is kedveli, ezért mindenképp nézzük át a mosdó alatti részeket, a szaniterek szilikon tömítését, a szobanövények cserepeit, a mosogató mögötti területeket, az ajtók, ablakok (főleg a műanyag nyílászárók) környékét!

Minél magasabb a páratartalom, annál több a penész: 75%-os vagy magasabb páratartalom mellett mindössze három nap alatt alakul ki a penészgombatelep és ekkor már a szellőztetés nem segít, hatékony fertőtlenítőszert kell használnod.

Vedd fel a harcot! Itt a legjobb fegyver

Számtalan penészölő szer kapható, az egyik drágább, mint a másik, és hosszú küzdelemre kell felkészülnöd, mire végleg megszabadítod a lakást a penésztől. Ezért fontos: hatékony és olcsó szert válassz.

A vízben oldott aktív klórvegyületeket tartalmazó Brado Club penészölő spray, hatékonyan távolítja el a penészt a csempéről, fugatömítésekből, fal és falfelületekről, sarkokról és szaniterekről. Nemcsak az egyik legjobb, de a legolcsóbb penészölő szer amit, drogériában és hipermarketben is megtalálod.

Tégy a penész ellen olcsón és hatékonyan mielőtt megbetegít!

brado

A Brado Club Penészölő spray-t keresd az Auchan és Müller üzleteiben!

Nézd meg ezt is!

5 praktikus tipp a hófehér függönyökért

Praktikus tippek, praktikus háziasszonyoktól Rend a lelke mindennek. A lakás szép tisztaságához nélkülözhetetlenek a vakítóan …